20 листопада, набирає чинності закон "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо встановлення відповідальності за порушення правил перевезення дітей". Документ був опублікований в офіційній газеті Верховної Ради "Голос України" 19 листопада.

Закон доповнює ст. 121 Кодексу України, встановлюючи адміністративну відповідальність за порушення і повторне протягом року порушення правил перевезення дітей.

Штрафи за перевезення дітей без автокрісел, фото: 112.ua
Штрафи за перевезення дітей без автокрісел, фото: 112.ua

Згідно із законом, за порушення правил з водія буде стягуватися штраф у розмірі 13 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 510 грн. При повторному порушенні протягом року горе-водія, що нехтує безпекою своєї дитини, оштрафують вже на 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян - 850 грн.

Заборона перевозити дітей зростом менше ніж 145 см або тих, що не досягли 12 років, без спеціальних крісел з ременями безпеки, а також дітей до 16 років у кузові, діяла і раніше. Проте лише відтепер такі порушення каратимуться штрафними санкціями.

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї
Показати ще

Адміністративні правопорушення розглядатиме Національна поліція. Закон про штрафи за перевезення дітей без крісел був підписаний Президентом України Володимиром Зеленським 29 жовтня.

Автокрісла для дітей, фото: citi.cv.ua
Автокрісла для дітей, фото: citi.cv.ua

Нагадаємо, раніше в Україні удосконалили процедуру видачі водійських прав

Як повідомляв портал "Знай.ua", українських водіїв очікують серйозні штрафи

Також "Знай.ua" писав, що варто знати українцям про перевезення дітей