Власникам євроблях можна більше не хвилюватися. На розгляд Верховної Ради України пропонують законопроекти №2342 і №2345. У них передбачено нове відтермінування штрафів і маса інших привілеїв для розмитнення машин на європейських номерах.

євробляхи, Знай.uа
євробляхи, Знай.uа

До кінця 2019 року український уряд може скасувати штрафи водіям авто на єврономерах, а також вирішити питання з авто на іноземній реєстрації, до середини 2020 року.

Євробляхи
Євробляхи

На розгляд парламенту законопроекти № 2342 і 2345, які стосуються автомобілів на єврономерах, вніс народний обранець від партії "Слуга народу" і за сумісництвом член податкового комітету Олексій Ковальов. До розробки проекту залучили представників руху "Авто Євро Сила".

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Відстрочку штрафів ще на півроку обіцяють власникам євроблях і спрощення системи реєстрації транспортних засобів. Досягти цього хочуть за рахунок зміни формули акцизу, без урахування віку авто. Екологічні стандарти на перші 180 днів 2020 року пропонують не враховувати. А з моменту завершення "пільгового періоду" вони повернуться, але натомість повністю ліквідують акциз. Щоправда можливим буде це лише в 2021 році і для всіх ввезених транспортних засобів.

Після завершення реформування даного напрямку залишаться лише мито і ПДВ. За попередньою оцінкою "Авто Євро Сили", нова формула передбачає відрахування в розмірі 35% від вартості автомобіля.

Таким чином, повна ліквідація акцизу максимально наблизить Україну до норм європейського законодавства. Автори законопроекту впевнені, що це повністю вирішить проблему євроблях.

Але не всі поділяють їх оптимізм. Досить часто згадують, обіцяну президентом Зеленським, вартість розмитнення у розмірі 15% від суми транспортного засобу. І багатьох обурює те, що закон захищає порушників, які затягують з даною процедурою. Економісти занепокоєні тим, що недоотримані гроші за розмитнення матимуть негативний вплив на державний бюджет, адже цьогоріч отримано рекордні нарахування.

Нагадаємо, що калькулятор розмитнення євроблях: "шпаргалка" для водіїв про купівлю вживаних авто.

Як повідомляв портал Знай.uа, "Слуга народу" протягнула руку допомоги "євробляхам": що пропонують по розмитненню нардепи.

Також портал Знай.uа писав, високосний 2020 рік: енергетичні вампіри, вороги, небезпеки - як вберегтись і чого не можна робити.