Нагадаємо нашим читачам, що буквально днями українське правителсьво отримало від Мінінфраструктури проєкт закону про "Розмитнення автомобіля на європейських номерах".

Про це розповів міністр інфраструктури України Владислав Криклій в мережі Facebook.

"При тому що це не наш профіль, ми розробили відповідну законодавчу ініціативу і винесли на розгляд уряду. Вже отримано зауваження від Мінфіну і проходить обробку. Паралельно працюють народні депутати, щоб ми не витрачали час", - повідомив Криклій.

євробляхи, Знай.uа
євробляхи, Знай.uа

За словами міністра, в оновленому законопроекті Мінінфраструктури запропонувало просту форму визначення розміру митного платежу: 1 долар за 1 кубічний сантиметр об'єму двигуна.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

євробляхи
євробляхи

Також варто зазначити, що власники "євроблях" почали активно реєструвати старі автомобілі, а дізнатися, як розмитнити авто з іноземною реєстрацією тепер можна онлайн за допомогою спеціального калькулятора. Повна назва онлайн-інструменту - калькулятор митної вартості та платежів при митному оформленні автомобіля.

Для того, щоб порахувати вартість розмитнення "євробляхи", треба перейти за посиланням, далі заповнити розділ "Характеристики", вказати марку, модель, країну походження, тип двигуна, об'єм двигуна в см кв і рік виготовлення, період використання машини. У наступному розділі слід вказати ціну авто в доларах. Після заповнення всіх даних калькулятор обчислює скільки треба заплатити власнику "євробляхи" за розмитнення.

Нагадаємо, "Слуга народу" протягнула руку допомоги "євробляхам": що пропонують за розмитнення нардепи.

Як повідомляв Знай.uа у Вінниці евробляхер зніс жінку на "зебрі і залишив помирати: моторошний момент спіймала камера.

Знай.uа писав, водіям нагадали, як перевзути свою конячку в зимову гуму: ці поради збережуть життя і гаманець.