Експерт в галузі освіти Сергій Дятленко виступив з пропозицією змінити завдання на ЗНО для випускників НУШ. На даний момент, на думку педагога, тестування потребує більше знань, ніж творчості і вмінь.

Про це розповів педагог на своїй сторінці в Facebook.

"Тут би допомогти батькам (і школам, і вчителям) поставити, так би мовити, маячки, на які потрібно орієнтуватися. Тоді і репетиторство втратить свою роль, а школа зросте в авторитеті. Ще не просто школа, а хороша (креативна, обладнана і насичена). І приклади завдань PISA, результати якого всі так чекають на початку грудня, нам на допомогу", – зазначив Дятленко.

Він зазначає, що таке рішення буде ризикованим, складним і обійдеться не дешево, проте з ним вдасться подолати культ дат, правил і наказів пунктів параграфа на уроці.

Експерт підкреслив, що в разі, якщо це швидше вдасться подолати, тим успішніше пройде освітня реформа.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

#ЗНО_важливе Найбільший опір освітнім реформам, зокрема НУШ, чинять батьки. Бо мало знають, бо в них було не так, бо...

Geplaatst door Сергій Дятленко op Zondag 17 november 2019

Нагадаємо, українці вимагають від Зеленського скасувати ЗНО.

Як повідомляв Знай. ua, українським випускникам дали "жирну" підказку по ЗНО-2020.

Також Знай. ua писав, що школярка із Запоріжжя збунтувалася проти ЗНО.