У Кабінеті міністрів хочуть затвердити страхову ціну на природний газ для населення в розмірі близько 7 тисяч гривень/тіс. Куб. м з 1 січня 2020 року. Про це повідомив міністр енергетики та захисту навколишнього середовища Олексій Оржель.

"Є важливий чинник, над яким працює Кабмін, з 1 січня людям буде запропонована страхова ціна на газ, вони зможуть вибрати її до кінця опалювального сезону. Вона буде меншою від ціни на газ 1 кварталу 2019 року, більше того, вона буде зафіксована до кінця опалювального сезону”, – сказавши він.

Тарифи на газ, фото: focus.ua
Тарифи на газ, фото: focus.ua

Міністр також припустив, що у грудні ціна на газ може збільшитися. Однак при реченні страхової ціни будь-який користувач має можливість від неї відмовитися.

"Якщо в плюс і дійсно буде зупинка транзиту, і будуть деякі коливання на ринку газу – то споживач виграє. А якщо, наприклад, ми підпишемо транзитний договір, це буде фактором значної стабілізації ринку, у нас і в Європі в підземних сховищах газу (ПСГ) значні обсяги газу і фактор того, що транзит газу не припинився, швидше за все, зіграє на те, що ціна на газ знизитися. І тоді ті споживачі, які застраховані і будуть перебувати на таких договорах, вони не виграють від цієї ситуації", – зазначив Оржель.

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок
Показати ще

Нагадаємо, в Україні різко змінилися пільги на ЖКП.

Як повідомляв Знай. ua, в Україні стартує підвищення тарифів на опалення.

Також Знай. ua писав, що обов'язково потрібно знати українцям до 2020 року.