За словами експертів, Україна не стала винятком у світовій тенденції, що полягає в зміні кліматичних умов. Якщо до нещодавнього часу глобальне потепління могло бути легкою жартівливою страшилкою від екологічних активістів, то цього року громадяни України змогли переконатися, що це зовсім не порожні слова.

Сухе літо з короткими періодами дощів, які перетворювали міста на річки і дуже тепла осінь. Такою погода була в останні місяці 2019 року.

Про зміни в Україні і світі розповіла заввідділенням прикладної метеорології та кліматології Українського науково-дослідного гідрометеоінститута Віра Балабух, пишуть українські ЗМІ.

дощі
дощі

"Цього року рівень льоду в Гренландії зменшився настільки, що випередив всі очікування — прогнозувалося, що подібні зміни прийдуть не раніше 2070-го року", - говорить Балабух.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

спека
спека

Всі ці зміни здійснюють прямий вплив на клімат в Україні. Так, метеоролог каже, що в Україні за останні п'ять років температура зростає швидше, ніж у цілому на планеті. Експерт каже, що період без дощів в Україні буде тільки рости. При цьому інтенсивність опадів буде збільшуватися.

Нагадаємо, мороз і шквальний вітер: на Харків насувається штормовий Апокаліпсис, що потрібно знати.

Як повідомляв Знай.uа зуб на зуб не потрапляє: стихія готує львів'янам випробування холодом 22 листопада.

Знай.uа писав, ураганний вітер по всій країні: синоптики оголосили штормове попередження.