Танкер "Делфі" під молдавським прапором, який в Одеській затоці через шторм зірвало з якоря і віднесло, станом на 14:00 п'ятниці, 22 листопада, практично затонув.

З пробоїни на судні витікає пальне, забруднюючи море й узбережжя. За словами очевидців, на березі відчувається дуже сильний запах нафтопродуктів. Про це пише "Обозреватель".

Танкер "Делфі" досягає довжини 60 метрів, його ширина - 10 метрів, а водотоннажність близько 1600 тонн. Танкер опинився на мілині і завалився на борт, через сильний вітер корпус "б'ється" об хвилеріз.

фото dumskaya.net

Троє членів екіпажу до останнього залишалися на судні і відмовлялися покидати борт на вимогу судновласника з Великобританії, однак спеціальний оперативний штаб, розгорнутий просто на березі моря, вирішив, що зволікати не можна, оскільки корабель вже практично ліг на борт. О 13:30 розпочалася примусова евакуація осіб із судна.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

фото dumskaya.net

фото dumskaya.net

фото dumskaya.net

О 14:05 усіх моряків затонулого судна врятували й доставили на берег. Всі троє були громадянами України.

В мережі з'явилось відповідне відео, зняте з висоти пташиного польоту за допомогою дрона. Його розмістив у Facebook одесит В'ячеслав Грубий.

Geplaatst door Вячеслав Грубый op Vrijdag 22 november 2019

Нагадаємо, в Одеській затоці через шторм зазнав аварії танкер "Делфі".
Шторм в Одесі видався досить сильним, швидкість вітру 20-25 м/с, висота хвилі 2,3 метра. Такі погодні умови заважали рятувальній операції.

Як повідомляв портал Знай.ua, командувач ВМФ розповів, що накоїла Росія з захопленими кораблями

Також Знай.ua писав, як зустрічали українські кораблі з російського полону: фото і відео довгоочікуваної події.