Стало відомо, що в селі під Тернополем, згідно з даними податкової, проживає приблизно 20 селян з мільйонними доходами. Однак насправді вони виживають на державну допомогу, їздять на заробітки, а деякі взагалі давно померли. Про це повідомляє КП в Україні.

Село Стрілківці

Так, в районному Борщіву, до якого з села Стрілківці рукою подати, грошей не заробиш, а до самого Тернополя добиратися далеко і незручно. Залишилося всього по дрібниці - пара магазинів, куди можна влаштуватися продавщицею, а далі - бюджетна сфера.

В селі 900 жителів. Сільради свого немає - кілька років тому село приписали до Борщівської громади.

І тут, виявляється, місцеві жителі є мільйонерами. Згідно з даними податкової інспекції, люди накопичили цілий стан за один квартал 2018 року. Таким чином, в день вони отримували більше 30 тисяч гривень.

Популярні новини зараз
"Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

Село Стрілківці

Першою про свої мільйонні доходи дізналася місцева мешканка, яка прийшла до податківців за довідкою про доходи.

"якби Оксанкин син після 11-го класу не поступив вчитися за кордон, ми і не знали б про своїх небачених багатства. Ніхто цих грошей не отримував і навіть не підозрював, що числиться на такий крутий роботі. Оксана працює у Польщі, у нас не працевлаштована. Чоловік її теж там. В селі у них залишаються повнолітній син-інвалід і літні батьки. Офіційно в Україні у сім'ї доходів немає. За цією довідкою вона і пішла в податкову, де їй видали документ, що вона в минулому році за три місяці заробила 2,5 мільйона гривень", - кажуть жителі села.

Потім в. о. старости села Іван Стефанишин отримав списки інших місцевих багатіїв. У загальній складності 20 осіб "відхопили" 13 з гаком мільйонів гривень, і деякі з них - давно померли.

"Одна жінка, однокласниця моєї дочки, померла 20 років тому, але все-таки "заробила півмільйона. Є така, що "влаштувалася" на цю грошову роботу, а через тиждень народила дитину. Дві жінки виїхали за кордон – останні. 15 років навіть не з'являються. Одна з сільських "мільйонерок" насправді - продавець в магазині, друга - теж, ще одна - начальник пошти, четверта - в школі працює", - обурюється місцева мешканка Ольга Рокочин.

Донька Ольги Рокочин Ніна

Незабаром з'ясувалося, що цих мільйонерів "працевлаштувала" одна з фірм в українській столиці.

"Ми послали своїх родичів в столиці перевірити за адресою, що там за фірма. Там звичайний житловий будинок, живуть прості люди, ніяких фірм немає. Нікого ми вже не знайдемо. Як можна у Києві за 2,5 місяці заробити 2,5 мільйона гривень? Це у моєї доньки так написано. А в однієї жінки і зовсім 3 мільйони 700 тисяч", - розповіла Ольга Олексіївна.

Місцеві жителі написали заяви в департамент по боротьбі з економічною злочинністю та в податкову.

"Раптом нас змусять платити податки з доходу? Ви собі уявіть, скільки це - 20% від 2,5 мільйонів, які написали моєї дочки? 500 тисяч гривень. А ми ледь виживаємо, у нас дитина - інвалід. Донька Ніна з нею сидить, внучці Наді вже скоро 18 років. У неї сколіоз четвертого ступеня, зробили три дорогі операції, має спеціальну конструкцію, яку потім ще раз потрібно буде міняти. З доходів - моя пенсія та пенсія по догляду за дитиною", - поділилася Олексіївна.

Більш того, новоявлені мільйонери бояться втратити субсидії.

"Рік пройде, два або десять - і це може відгукнутися. Прийде та ж податкова, і доводь потім свою правоту", - хвилюються жителі села.

Музей Подільського села

"Людей дійсно можуть змусити заплатити податок - вони повинні подати декларацію до 1 травня, а вже з декларації нарахують податки. Якщо вони не зняті - світять пеня та штраф. Їх адвокат повинен взяти роз'яснення у податковій з адвокатського запиту, звідки такі прибутки, і коли вони не підтвердяться - потрібно подавати заяву в поліцію за фактом наявності ознак шахрайства. Якщо дані про мільйони є у податкової, значить, у них в базі це пройшло і просто так забути не можна. Треба подавати в суд, щоб визнали доходи недійсними, що їх не було. Але хто буде відповідачем? Їм повинен бути той, хто показав такі їхні доходи. Щодо соціальних виплат таких як пенсія по догляду за дитиною-інвалідом, можна не переживати - їх не знімуть, такі види доходів не можуть бути об'єктом у подібних справах. А на інші види треба заплатити податок", - повідомила адвокат Марія Муралло.

Нагадаємо, що головне слідче управління Національної поліції спільно з Державною службою фіскальної України почали розслідування відносно недобросовісних гравців на ринку природного газу.

Як повідомляв портал Знай.ua, спонсорами виборчої кампанії, в результаті якої нинішній глава Харківської ОДА Олексій Кучер став депутатом Верховної Ради, стали власники кампаній, які фігурували у розслідуваннях про ухилення від податків, при цьому дані підприємств неодноразово вигравали тендери збиткових харківських КП.

Також портал Знай.ua писав, що економічна політика держави в Україні не просто абсурдна, але і шкідлива. Вона спрямована на те, щоб викачувати з українського бізнесу мільярди гривень під фіктивними приводами.