Традиційно у четверту суботу листопада, у цьому році, 23 листопада, в Україні проходять пам'ятні заходи присвячені жертвам Голодомору. У цей день українці вшановують пам'ять своїх предків, запалюючи свічки на вікнах. Президент України Володимир Зеленський разом з дружиною Оленою також вшанували пам'ять жертв Голодомору 1932-1933 років в Україні. Вони відвідали Михайлівську площу в Києві, де поклали колоски до пам'ятного знаку жертвам Голодомору. Про це повідомили в прес-службі президента. О 16 годині по всій країні оголошена хвилина мовчання в пам'ять про 7 млн жертв страшної трагедії нашого народу.

Голодомор, Уніан
Голодомор, Уніан

Сьогодні українці запалюють свічки на вікнах будинків та на площах міст біля пам'ятних знаків, також в храмах і в Залі пам'яті Національного музею Голодомору-геноциду в Києві. Крім того, в цей день українські прапори на державних установах приспущені, а розважальні заходи обмежені. У державному архіві м. Києва до 29 листопада буде проходити виставка архівних документів "До Дня пам'яті жертв Голодомору 1932-1933 років в Україні".

Голодомор
Голодомор

Нагадаємо, у Києві презентували книгу про журналіста, який прокричав про Голодомор в Україні на весь світ.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що у київському метро покажуть "Ціну правди".

Також портал "Знай.ua" писав, що Німеччина не визнає Голодомор геноцидом українського народу.