Українців попередили про ймовірне скорочення державних виплат, зокрема йдеться про серйозне зменшення розміру субсидій.

Як інформує Politeka, відповідні цифри оприлюднили в Державній службі статистики. Відомо, що розмір пільг в 2019 році істотно знизився, порівняно з попереднім.

Відповідно до даних служби статистики, розмір середньої субсидії для пересічного українця складає 492 гривні.

Скорочення державних виплат, фото з вільних джерел

У поточному опалювальному сезоні право на перерахування пільг від держави отримали відразу 2,4 млн домогосподарств, які тепер будуть зі знижкою платити за комуналку.

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

За інформацією відомства, сума призначених субсидій за десять місяців 2019 року склала майже 1,7 млрд грн (у січні-жовтні минулого року – майже 1,2 млрд грн).

Що стосується пільг на наступний рік, то в бюджеті вирішили скоротити витрати на пільги сім'ям та на придбання пічного побутового палива і скрапленого газу. На дані витрати заклали в держбюджеті всього 47,6 млрд гривень, що менше, ніж у предыщущем році.

Скорочення державних виплат, фото з вільних джерел

Також варто нагадати, що за рішенням уряду була збільшена ставка обов'язкового платежу за комунальні послуги до 20%, раніше вона складала 15%.

Нагадаємо, що Міністерство соціальної політики змінило процес отримання субсидії. Також серед нововведень і те, що тепер субсидію можна оформити через інтернет, що заощадить час українців.

Як повідомляв портал Знай.ua, в Україні готують нові зачистки субсидиантов. Оформити компенсацію по комуналці стане складніше. Плюс – приблизно на третину уріжуть суми субсидій.

Також портал Знай.ua писав, що Міністерство соціальної політики змінило процес отримання субсидії - тепер отримати таку грошову допомогу від держави стало простіше.