Першочергово державна підтримка на 2020 рік буде надаватися тваринництву. Про це сказала заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Інна Мєтєлєва під час ХІІ Всеукраїнської конференції "Молочний бізнес – 2019".
Державою виділено дотацій на 4,3 млрд грн. І тваринництво визначено найбільш дотаційною галуззю в частині видатків державного бюджету.

"Ми сподівалися, що у державному бюджеті на 2020 рік буде ухвалено оптимістичний сценарій - 1% (від виробленої аграріями продукції - ред.), тобто 8 млрд (грн - ред.). Прийнято 4,3 млрд грн, але знову ж таки, навіть у межах цього ресурсу ми хочемо передбачити саме підтримку тваринництва в першу чергу", - сказала Мєтєлєва.

Корови, Goferma
Корови, Goferma

За словами експерта, найбільше українських агровиробників займаються саме тваринництвом і воно створює найбільшу додану вартість у структурі сільськогосподарського виробництва. І якщо розглядати загальний обсяг галузевих дотацій, то наразі найбільш дотаційною є молочна тваринницька галузь.

В Уряді розраховують на збільшення виробництва та кількості робочих місць.

Мєтєлєва також підкреслила, щодо тих напрямів аграрного виробництва, які отримають державну фінансову підтримку у 2020 році, буде вестись діалог і широка дискусія.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Вона впевнена, що кошти для підтримки галузі у 2019 році, освоять в повному обсязі, попри технічну затримку, яка виникла внаслідок реорганізації міністерства.

Нагадаємо, раніше земельна реформа викликала масові протести під радою.

Як повідомляв портал "Знай.uа", у Києві під Раду принесли свиню в труні, видовище не для слабкодухих.

Також "Знай.uа" писав, що Мендель звернулася до українців на тему земельної реформи.