У суботу, 23 листопада, по всій Україні та світі вшановують пам'ять жертв Голодомору. 12 українських полярників в Антарктиді запалили поминальні свічки. Про це повідомив Національний антарктичний науковий центр на офіційній сторінці в Facebook.

Национальный антарктический научный центр, фото Facebook

"Жалобна свічка засвітилася у вікні кімнати кожного з 12 наших полярників. Команда 24 УАЕ вирішила пом’янути жертв Великого голоду 1932-1933 років водночас з усією Україною. Зараз в Києві 16-та година, в Антарктиді – одинадцята дня", - сказано у повідомленні.

За повідомленням, команда української антарктичної експедиції вшанувала пам'ять жертв голоду 1932-1933 рр. разом з усією Україною. Полярники запалили свічки в 16:00 за київським часом в знак пам'яті про загиблих.

Пошук хліба в одному з українських сіл під час Голодомору
Пошук хліба в одному з українських сіл під час Голодомору

Популярні новини зараз
Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще

У коментарях під дописом українці залишили безліч знімків запалених свічок на підвіконнях у своїх оселях на честь пам’яті жертв, які загинуливід голоду. Людей, які пережили Голодомор, і дотепер не покидає страх, чимало з них завжди мають про запас мішечок борошна чи сухарі.

Нагадаємо, Штат Огайо визнав Голодомор 1932-33 року геноцидом українського народу.

Як повідомляв портал "Знай.uа", 337 незрячих кобзарів – саме стільки зібрав у грудні 1930 року "З'їзд народних співців Радянської України".

Також "Знай.uа" писав, в Миколаївській області знайшлася школа, музей яка більше нагадує комуністичний рай: поки вся країна позбавляється від "червоного" минулого, тут його старанно бережуть.