Ціни на продукти в Україні продовжують активно змінюватися. Не стоїть на місці і вартість м'яса. З середини жовтня закупівельні ціни на свиней забійних кондицій знижувалися, проте зараз низхідний рух котирувань припинився. В результаті українці були неприємно здивовані зростанням ціни.

У Асоціації "М’ясної Галузі" (АМГ) розповіли, що середні котирування підвищились на 0,69 грн до 44,54 грн за кілограм живою вагою, повідомляє портал Meat-inform. Аналітики АМГ прогнозують подальше зростання закупівельних цін на свинину перед початком сезону зимових свят.

Ціни на м'ясо, фото: fakty.com.ua
Ціни на м'ясо, фото: fakty.com.ua

"Щодо прогнозів динаміки цін на 48 тиждень, учасники Асоціації зазначають закупівельний коридор в межах 44,00 – 46,00 грн/кг. Хоча більшість респондентів вважає, що 48-го тижня ціна залишиться на досягнутому рівні в межах 44 грн/кг. Асоціація "Свинарі України" зазначає середньоринкову вартість 47-го тижня на рівні 44,40 грн/кг", – зазначають в Асоціації "М’ясної Галузі". Аналітики АМГ

Щодо ринків інших країн, фахівці відзначили зміни вартості на свинину й у країнах ЄС. Наприклад, у Німеччині ціна піднялася на 8 євроцентів і зараз становить 1,53 євро за кг. На американській біржі котирування становлять 0,75 долара за кг, а минулого тижня - 0,78 долара.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Нагадаємо, раніше розповіли, як простроченим продуктам дають "друге життя" в супермаркетах

Як повідомляв портал "Знай.ua", ціна на гречку побила всі рекорди за місяць

Також "Знай.ua" писав, що медики назвали продукти, які зміцнюють нервову систему