Більшість людей скаржаться на неврози і інші захворювання, які пов'язані з нервовим перенапруженням. Медики розповіли, як позбавитися від неприємних відчуттів без вживання ліків. Про це йдеться в матеріалі Жіночий світ.

Продукти, які зміцнять нервову систему

Так, медики повідомили, що під час стресових ситуацій організм людини втрачає вітаміни і мікроелементи, які захищають нервову систему. Для підтримки стресостійкості можна вживати в їжу певний ряд продуктів.

Першим і самим корисним продуктом є саме лосось, так як він може нейтралізувати гормони, які викидаються в кров під час стресової ситуації. Основним захисником виступає жирні кислоти Омега-3.

Лосось

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Далі по списку йде рукола, яка багата фолієвою кислотою і вітамінами групи В. Таким чином, ця трава бере безпосередню участь у виробленні гормону щастя дофаміну.

Слідом за нею йде вівсяна каша. Вона багата складними вуглеводами, які сприяють виробленню серотоніну. Завдяки чому людина відчуває себе більш розслабленим і спокійним. Таким же властивістю володіє і чорний шоколад з вмістом какао, який багатий антиоксидантами, а саме какао допомагає розширити судини і понизити кров'яний тиск.

Вівсяна каша

Потім в списку займає місце картоплю. Страви з цього овочу багаті не тільки крохмалем, але і іншими речовинами. На чолі з горезвісним крохмалем ці речовини і вітаміни допоможуть вгамувати нервову систему і навіть зміцнити її.

Картопля

Потім у списку йде ківі, який багатий триптофаном. Він сприяє активному виробленню серотоніну і допомагає людині розслабитися.

Нагадаємо, що в середньому одна сім'я витрачає на продукти майже 4 тисячі гривень на місяць.

Як повідомляв портал Знай.ua, у Сполучених Штатах вчені провели дослідження і визначили продукти, які є найбільш "брудними".

Також портал Знай.ua писав, що у Києві збільшать кількість кіосків, де будуть реалізовувати так званий соціальний хліб, хлібобулочні вироби, на які можна отримати істотну знижку.