У постанові КАС ВС від 7 листопада 2019 року №806/5238/15 міститься рішення про будівництво погребу у власному дворі. Згідно з ним таке будівництво без повідомлення відповідного органу державного архітектурно-будівельного контролю про початок виконання зазначених робіт є адміністративним правопорушенням і карається штрафом.

Будівництво погребу без повідомлення про початок виконання зазначених робіт вважається адміністративним правопорушенням, передбаченим ч. 5 ст. 96 КУпАП, відповідно до якого відбувається правомірне притягнення до адміністративної відповідальності у вигляді мінімального штрафу, передбаченого санкцією вказаної норми.

Будівництво погребу, фото: fondeco.ru
Будівництво погребу, фото: fondeco.ru

Згідно п. 1 ч. ст. 34 Закону № 3038 - VI "ПРО регулювання містобудівної діяльності" замовник має право виконувати будівельні роботи після повідомлення замовником про початок виконання будівельних робіт відповідного органу державного архітектурно-будівельного контролю щодо об'єктів, будівництво яких здійснюється на підставі будівельного паспорта, які не потребують реєстрації декларації про початок виконання будівельних робіт або отримання дозволу на виконання будівельних робіт згідно з Переліком об'єктів будівництва, затвердженим Кабміном.

Будівництво погребу, фото: korysniporady.com
Будівництво погребу, фото: korysniporady.com.ua

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

П. 2 Переліку до об'єктів, будівництво яких здійснюється після подання повідомлення про початок виконання будівельних робіт, віднесені господарські будівлі і споруди, зокрема гаражі, які розташовані на присадибних, дачних і садових земельних ділянках.

Варто зауважити, Перелік не звільняє від необхідності повідомлення про початок виконання будівельних робіт.

Будівництво погребу, фото: fondeco.ru
Будівництво погребу, фото: fondeco.ru

Будівництво погребу, фото: fondeco.ru
Будівництво погребу, фото: fondeco.ru

Нагадаємо, раніше Дубілет розповів, яким безглуздям займалися чиновники у Кабміні багато років

Як повідомляв портал "Знай.ua", в Україні не буде більше "паленого" алкоголю

Також "Знай.ua" писав, які документи потрібні для прописки в Україні у 2020 році