"Укравтодор" прогнозує, що прорив з вирішенням проблеми перевантажених вантажівок в Україні відбудеться вже в 2020 році і водіям почнуть виписувати штрафи за зайву вагу. Про це повідомив голова "Укравтодору" Олександр Кубраков в інтерв'ю "ТСН".

В Україні почнуть зважувати фури

"В цьому напрямку у нас буде прорив в наступному році. Ті пілотні проекти, які вже зараз працюють в Київській області, вони вже дають першу статистику, і ми вже бачимо, скільки вантажівок щодня їдуть з перевантаженням. Я сподіваюся, що ми дуже скоро зможемо виставляти їм штрафи", – розповів він.

Також Кубраков сподівається, що незабаром система буде повністю завершено та введена в експлуатацію, після чого почнуть виписувати штрафи.

"У нас багато надії на цей проект. І пріоритет наступного року – це ті міста, в яких є порти. Тобто куди їдуть зерновози. Ми плануємо там на всіх в'їздах встановлювати системи автоматичного зважування", – додав голова.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

В Україні почнуть зважувати фури

До того ж, він заявив, що перевантаженість фур є неприйнятним і такого бути не повинно.

"Ви повинні розуміти, що такого не повинно бути взагалі. Якщо десятки, сотні вантажівок щодня їдуть перевантаженими вдвічі, то це не нормально", – резюмував Кубраков.

Нагадаємо, як домовитися з таксистом, якщо в машині немає автокрісла для дитини.

Як повідомляв портал Знай.ua, в Україні набув чинності закон про заборону перевезення дітей без автокрісла. Тим, хто вирішить порушити нові правила загрожують серйозні санкції у вигляді штрафів.

Також портал Знай.ua писав, що громадянин Франції віддав гроші просив милостиню жінці і отримав від правоохоронців за це штраф.