Деякі люди катастрофічно бояться високосного року. Але із чим це пов'язано? Чому існують особливі прикмети? І скільки днів буде у 2020 році? Дізнайтеся, чи дійсно високосний рік такий страшний, чи це просто домисли людей.

Чому буває високосний рік? Коли найближчий? Навіщо він потрібен? І коли введений?

Як правило, у високосному році 366 днів. Тобто 1 раз на 4 роки додається 1 день. Це - 29 лютого. І іменинники, що народилися у цей день, особливо радіють. Адже нарешті вони можуть повноцінно відсвяткувати свій день народження.

Додатковий день настає раз у чотири роки із огляду на те, що календарний рік включає 365 днів, та ще й 6 годин. Саме за цей період часу Земля обертається навколо Сонця. Вчені дійшли до висновку, що краще до кожного 4-го року додавати 1 додатковий день. Адже якщо 6 годин помножити на 4 роки, виходить 24 години, тобто одна доба.

Останній високосний рік був у 2016 році. Йому передував 2012-й. Найближчий високосний рік, який незабаром настане - 2020 й. Наступний випадає у 2024-му, потім - у 2028-му і т.д. У лютому місяці кожного високосного року додається 29-те число. Таким чином, весна настає на один день пізніше.

Такий відлік було введено дуже давно. Ще 1 січня 45-го р. до н.е. е. Календар було розроблено у Римі (Італія). Його ввів відомий давньоримський полководець, диктатор, політичний діяч Гай Юлій Цезар.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Олександрійські астрономи під керівництвом грецького астронома, математика-філософа Созигена Олександрійського дійшли висновку, що варто використовувати астрономічний календарний рік, що складається із 365 днів. І додавати високосний рік.

Високосний рік 2020, luckclub
Високосний рік 2020, luckclub

Однак при їх розрахунках було допущено помилку. У результаті цього 1 додатковий день астрономи додали не у кожен 4-тий, а у кожен 3-тій рік. Це було пов'язано із тим, що у Римі було прийнято інклюзивне складання. Тобто поточний рік вважався 1-м, а не нульовим при підрахунках кожного четвертого року.

Цю помилку ніхто не помічав протягом 36 років. У підсумку вийшло, що за даний період часу додалися 12 зайвих днів. І тільки через 36 років помилку було виправлено імператором Октавіаном Августом (він же - Юлій Цезар).

Забобони, заборони й страхи: що не можна робити у високосний 2020-й рік?

Зараз ми розкажемо вам про те, чого не можна робити у високосному році. Із давніх-давен у народі існують особливі заборони, яких варто дотримуватися. Вважається, що у іншому випадку на людину, яка порушила заборони, обрушаться невдачі, небезпеки й увесь рік він буде терпіти фіаско.

Народні прикмети стосуються табу на весілля, переїзд, починання й багато іншого. Щоб із вами не траплялися всілякі погані ситуації у високосному році, візьміть на озброєння перелік заборон.

  • Не можна виходити заміж, одружуватися, грати весілля, розписуватися або вінчатися. Якщо порушити заборону, шлюб буде невдалим. Незабаром на сім'ю обрушаться горе, зради, сварки, страждання. Весілля у високосний рік ні до чого доброго не приведе. І незабаром родина розпадеться. Якщо не хочете перевіряти на собі істинність цього народного повір'я, тоді покваптеся - одружіться або вийдіть заміж у 2019-му році. У іншому випадку доведеться чекати ще цілий рік - до 2021-го.

    Високосний рік 2020, simya.com.ua
    Високосний рік 2020, simya.com.ua

  • Не можна також розлучатися або міняти свого цивільного чоловіка (дружину).
  • Не можна робити якісь починання. Наприклад, відкривати власний бізнес або робити серйозні кроки у інших напрямках (купувати будинок або квартиру, машину і т.д.) Вважається, що усі справи будуть провальними. Вони стануть марними й безперспективними. Цей аспект включає зміну місця проживання, переїзд на нову квартиру або пошук нової роботи. Запам'ятайте: у високосний рік не варто міняти роботу, купувати чи продавати житло, починати робити ремонт, організовувати весільні приготування. І навіть розповідати комусь про свої справи або майбутні плани.
  • Не можна купувати одяг та інші речі на смерть собі або іншої близької людини, оскільки смерть справді наздожене.
  • Не можна підбирати із землі круглі знайдені предмети: наприклад, монетки.
  • Не можна говорити дівчатам про свої перші критичні дні будь-якій жіночій статі. Вважається, що сказані слова заберуть із собою у дівчини її щастя. І віддадуть тій людині, якій вона розповіла про це. Виняток становить тільки мама. Це найрідніша людина, із якою можна ділитися цією особистою інформацією.

Чи правда, що людина, яка народилася 29 лютого, нещаслива?

А ось народжувати й вагітніти у 2020 році можна. Вважається, що дитина, яка з'явиться на світ 29 лютого, - обрана. Однак доля у неї буде важкою. Цей день здавна у народі вважається нещасливим. Зважаючи на це, народженій 29 лютого дитині приписують і обіцяють нещасливу долю.

Кажуть, що треба якнайшвидше охрестити малюка, який народився у високосному році. І за хрещених краще брати кровних родичів. Вважається, що таким чином батьки убезпечать свою дитину від невдач і лихої долі.

Високосний рік 2020, hvatalkin
Високосний рік 2020, hvatalkin

Щоправда, думки та відгуки людей щодо тих, хто народився 29-го лютого, абсолютно різні. Одні вважають, що ці люди виглядають набагато молодшими за своїх однолітків. Це нібито пов'язано із тим, що їхні роки ведуть відлік паралельно із датою народження. І тоді виходить, що вони молодші від своїх однолітків у 4 рази.

Інші вважають, що ці люди дуже унікальні. У них бурхлива уява та фантазія. Дехто каже, що кожна людина сама будує свою долю. І нічого не залежить від дати народження. Але це тільки їх припущення.

У інтернеті є відгуки людей, що народилися 29 лютого, які свідчать про те, що їхнє життя – це суцільна катастрофа та смуга невдач. Більш того, хтось у зв'язку із цим навіть просить допомоги. Буває, що люди через це впадають у глибоку депресію. І просять допомогти розібратися.

Деякі астрологи вважають, що у Риб усе життя - боротьба. Тобто не тільки у тих, хто народився 29 лютого. Однак не у всіх людей, що народилися у цей день, особисте життя - суцільні тихий жах.

Є відгуки, які свідчать про протилежне. Люди наводять приклади своїх родичів, які народилися 29 лютого. І розповідають про те, що все у них у особистому житті складається чудово.

Можливо, Риби дійсно сповнені протиріч? І їм варто самим, перш за все, розібратися у собі? Перепади настрою і емоційна мінливість - це вже область психології.

Просто кожній людині необхідно навчитися боротися із негараздами, долати смуги невдач. Вміти спілкуватися із людьми, досягати поставлених цілей, домагатися успіху в житті та на роботі.

Є навіть південнокорейський фільм, який так і називається «29 листопада». Він - із серії фільмів-жахів. Страшна казка оповідає глядачам про те, як кожні чотири роки біля платних воріт 29 лютого відбувається вбивство.

Водій чорної машини вручає дівчині закривавлений квиток опівночі. А чому її страхи весь час посилюються, ви зможете дізнатися, якщо захочете подивитися цей страшний фільм.

Яка існує ірландська щаслива традиція напередодні 29 февраля?

А ось у Ірландії, навпаки, є давня традиція, коли жінка першою могла запропонувати чоловікові одружитися. Якщо чоловік не одружується і не пропонує своїй дамі руку та серце, вона сама може зробити це 29 лютого. А він не мав права відмовляти їй у цьому. Є навіть такий фільм, який називається «Як вийти заміж за 3 дні». У Києві він з'явився у прем'єрі ще у 2010-му році.

Високосний рік 2020, u-f
Високосний рік 2020, u-f

Він оповідає про те, що героїня хоче поїхати із Америки до Ірландії слідами коханої людини, щоб зробити там пропозицію. Адже чоловік за 4 роки зустрічей так і не зважився на цей крок. Однак погода повністю змінює її плани. Це, скоріше, романтична історія про те, як їй довелося подорожувати, щоб досягти бажаного.

Пізніше ірландська традиція перекочувала до Шотландії. Більш того, у 1288 році тут навіть вийшов закон, який карав чоловіків, які відмовляли жінкам у пропозиції руки та серця, зробленого 29 лютого. У якості штрафу призначався поцілунок або оплата дівчині гарного одягу, прикрас тощо.

Чи є наукові дослідження щодо народжених у високосний рік?

Виявляється, такі дослідження дійсно проводилися. Згідно із ними, люди, які народилися у високосний рік - розумні, талановиті, лідери. І у зрілому віці займають переважно керівні посади.

Їх відмінні риси - комунікабельність. Вони відмінно знаходять контакт із оточуючими. Швидко досягають кар'єрного росту. І тільки слабохарактерні й ледачі упускають таку можливість.

Найкращий стимул для людей, що народилися у високосний рік, - похвала та компліменти. На критику на свою адресу вони дуже сильно ображаються. Критикуючи їх, можна навіть довести до відчаю, ридання та сліз. Але почуття гумору у них є.

Вчені вважають, що батьки повинні прислухатися до думки дітей, які з'явилися на світ у такий незвичайний рік. Вони впевнені, що у таких дітей дуже добре розвинене почуття інтуїції. Більш того, у тих, хто народився 29 лютого, є всі шанси стати екстрасенсами, тому що у них є здатності передбачати майбутнє.

Фото

Високосний рік 2020, podarit.net
Високосний рік 2020, podarit.net

Високосний рік 2020, unian.net
Високосний рік 2020, unian.net

Високосний рік 2020, topnews
Високосний рік 2020, topnews

Відео