Для багатьох найяскравіші спогади з дитинства пов'язані саме з новорічними святами, зокрема, з Днем Святого Миколая. Всім батьки розповідали про те, що необхідно себе добре вести і тоді святитель Миколай обдарує вихованих діточок бажаними подарунками. І не просто піднесе подарунок, а зробить це по-особливому - покладе його під подушку. А для неслухняних діточок теж буде подарунок - різка. Для батьків цей час стає справжнім квестом, коли потрібно класти подарунок під подушку дитини беззвучно і дуже швидко, щоб не розбудити і не злякати момент чуда. Рік за роком ми ростемо, змінюються цінності, відчуття і діяльність, тільки віра в чудеса залишається колишньою. До цього дня навіть для дорослих людей ніч на 19 грудня залишається чарівним періодом, наповненим казковими відчуттями.

Православні люди в цей день не тільки обдаровують один одного подарунками, а ще ходять до церкви, це їх головна традиція в свято.

Можна придбати недорогі і дуже потрібні подарунки. У матеріалі зібрані безліч варіантів подарунків, які можна піднести близьким людям і дорослим, і дітям.

Святий Миколай для всіх має подарунки, ulvovi.info
Святий Миколай для всіх має подарунки, ulvovi.info

Як вибрати подарунок на День святого Миколая

До вибору подарунка на таке чарівне свято батьки підходять дуже серйозно і намагаються подарувати, щось корисне, що підходить до конкретного віку дитини. Цей фактор особливо важливо враховувати так як дитині хочеться «по гарячому» скористатися своїм подарунком, а не подивитися на нього, «облизнутися» і чекати, коли ж їм можна буде ним скористатися. Якщо в сім'ї більше однієї дитини, то не варто дарувати однакові подарунки, потрібно робити свій вибір ґрунтуючись на перевагах конкретної дитини. Також при виборі подарунка грає стать дитини.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Для дорослої людини навіть простіше підібрати подарунок, адже можна на пряму запитати, що б йому хотілося отримати. А ось, щоб дізнатися, що собі хоче дитина, то дорослим доводиться йти на ряд хитрощів з написанням листа винуватцю свята.

Але кому б ви не вибирали подарунок, і дорослим і дітям однаково приємно буде додатково отримати улюблені солодощі.

Що подарувати дитині на свято

Говорячи про дитячі подарунки, почнемо з презентів дівчаткам, точніше юним принцесам, якими вони себе і вважають. Для принцес в різному віці приємно буде отримати набір для виготовлення прикрас. В Україні розробники дитячих іграшок потурбувалися про створення спеціальних наборів в яких є кілька сотень елементів з яких можна збирати різні прикраси різної форми, кольорів і стилів. Створити нові буси зможе дівчинка як 4-х так і 8-ми років, але складність створення прикрас відповідно буде різною. Такий подарунок стане не тільки хорошим дозвіллям доньці, але ще допоможе розвинути її фантазію і посидючість при створенні нових елементів.

Якщо ж дівчинці дрібна моторика поки не до душі, то можна покласти їй під подушку м'яку ляльку, яка співає і розмовляє. Існують ляльки, які вчать хорошим манерам, які дівчатка будуть краще засвоювати, ніж настирливі настанови з батьківської сторони. Догляд за такою лялькою буде розвивати чутливість і ніжність.

Кінетичний пісок підійде на подарунок і для хлопчиків, і для дівчаток. Дітвора різного віку любить ліпити і будувати замки з такого яскравого піску. Щоб довше утримувати увагу і інтерес дитини до такого заняття, періодично варто поповнювати запаси формочок за допомогою, яких можна створювати цілі шедеври, не варто обмежуватися звичайними будиночками, квіточками і сонечком. Звичайно, кінетичний пісок можна віднести до літнього, сезонного подарунку, але при бажанні можна зробити у себе пісочницю прямо на столі відвівши для цього потрібне місце і захистити поверхню, щоб пісок не сипався на підлогу.

Дівчата дуже вибагливі до подарунків, womans.ws
Дівчата дуже вибагливі до подарунків, womans.ws

Домашній футбол. Такий подарунок оцінять активні хлопчики, які навіть взимку зможуть грати в улюблену гру, не виходячи з дому. У наборі йдуть надувні ворота, м'яч і насос, за допомогою якого і ворота, і м'яч з легкістю набувають необхідну форму. Подарунок хороший ще й тим, що дитина може зібрати компанію однокласників і разом з ними влаштувати справжній матч, хто більше заб'є голів.

Набір поліцейського. Тільки не варто вибирати самий бюджетний набір, в який входять зовсім «кволі» пластикові наручники і такий же за міцністю автомат. Зверніть увагу на такий комплект, в який входить каска, іграшковий ніж, наручники, рація, годинник і навіть посвідчення поліцейського куди можна вклеїти фотографію і вписати ім'я юного співробітника правоохоронних органів. З таким подарунком ваша дитина знешкодить всіх, хто грабує і порушників, але варто приготуватися до того, що дитина може загратися і ви будете затримані за будь-яке, навіть саме мінімальне порушення: не опущена кришка від унітазу, що не витерті крихти зі столу або ж за неприбрані речі!

Подарунок книга завжди буде актуальним також як дівчаткам, так і для хлопчиків. Асортимент в книжкових магазинах величезний і полки буквально ломляться від надлишку літератури. Але слід вибирати якісну літературу і не вестися лише на барвисті картинки. Якщо дитина початкових класів, то придбайте йому книгу-розмальовка або ж таку, де окрім надрукованої казки або розповіді будуть ще й кілька завдань, які зможуть довше утримувати інтерес дитини.

Якщо ж ваша дитина в садку, то подарунок під подушку можна передати через вихователів. Нехай вони тихенько покладуть його їм під подушку. Уявіть скільки радості буде у дитини, коли він прокинеться після сонної години і виявить подарунок під своєю подушкою. Але до цього питання теж варто підійти відповідально, батькам необхідно заздалегідь домовитися, щоб всі дітки знайшли подарунки під подушками, щоб це не викликало ні в кого образи.

Цікаві подарунки для підлітків

Незважаючи на те, що підлітки як правило вже не так вірять в існування Святителя Миколая все одно отримати подарунок в таке свято для них дуже важливо.

Дівчині можна подарувати набір косметики, але не варто робити його дуже великим, щоб з юних років не привчати до великого шару косметики інакше є ризик до 25-ти років замість привабливої ​​дівчини перетворитися в матрьошку. Також дівчині підлітку можна подарувати щоденник куди вона буде записувати всі свої важливі справи.

Хлопцям підліткам цікавіше буде отримати якийсь гаджет або ж просто сучасну примочку, наприклад бездротові навушники, бездротову зарядку, оригінальний чохол для смартфона, флешку або ж пізнавальні та оригінальний смарт-годинник. Навіть юному хлопчикові слід дарувати саме чоловічі, а не загальні подарунки, щоб формувати справжні чоловічі смаки і відчуття.

Оновіть якийсь елемент гардеробу вашої дитини: бажаний спортивний костюм або елегантне і тепле плаття стануть відмінним незабутнім подарунком. Але перед цим варто натякнути дитині, що ви хочете йому подарувати, тому що підлітки далеко не завжди відрізняються сталістю і ви просто можете потрапити на той момент, коли ваше чадо вирішило змінити імідж.

Разом із солодощами підлітку можна покласти і пару квитків в кіно на очікувану прем'єру. Такий подарунок буде, до речі, як для дівчини, яка може піти на фільм з найкращою подругою, так і хлопцю, який може запросити вподобану йому дівчину.

До основного подарунка можна покласти ще й квитки в музей. Але не варто це робити головним подарунком. Спершу потрібно задобрити ваше чадо, який після отримання бажаного подарунка явно не відмовить вам в поході в музей.

Це свято, і дрослих, і малих, gordon.ua
Це свято, і дрослих, і малих, gordon.ua

Для підлітка гроші будуть завжди актуальним і дуже бажаним подарунком. Подарувавши своїм дітям гроші в конверті, батьки таким чином зміцнюють в ньому впевненість у своїх силах, а також свободу вибору витратити кошти на те, що хочеться саме йому. Тільки не варто потім нарікати дитину, що він не витратив ці гроші не на книгу або якусь «розвивалку», а купив собі якийсь модний девайс. Навіть якщо дитина купив дійсно марну штуку, то це його вибір, який повинен стати його уроком щодо цінностей і всіх наступних витрат, і покупок.

Подарунки на День Святого Миколая для дорослих людей

Як ми вже сказали, і для дітей, і для дорослих свято Миколая це можливість зануритися в казкові події та просто побути дитиною хоча б в своїх спогадах. Для дорослих також важливо отримувати подарунки в таке свято.

Якщо у вас «руки ростуть з потрібного місця», то можна проекспериментувати зимовим вечором і своїми руками зробити мило, яке можна буде піднести в подарунок батькам, своєму чоловікові, подрузі, начальниці або ж колегам по роботі. На багатьох підприємствах влаштовують корпоративи там то якраз і можна буде вручити такі символічні, але в той же час потрібні подарунки. Якщо вам до душі такий варіант подарунка, то варто враховувати смаки людей, яким ви будете дарувати це мило. Одним до душі буде аромат апельсина, а іншим краще додати кілька крапель лаванди або будь-якого іншого компонента. Перш, ніж приступати до створення мила потрібно визначити які компоненти потрібно купити, щоб потім не бігати по місту в пошуках потрібних елементів. В інтернеті можна знайти навчальні відео, де розкажуть, як можна створити новорічні подарунки, в тому числі і мило ручної роботи.

Дорослі теж взахваті від свята, unian.net
Дорослі теж взахваті від свята, unian.net

Подаруйте рідним елемент побутової техніки. Якщо для вас сума подарунка велика, а подарунок дійсно вартий, то запропонуйте всім родичам скластися і зробити приємне іншому.

Для коханої дружини чудовим подарунком стане сертифікат на похід в спа-салон. Перед новим роком представниці прекрасної статі стрімкіше звичайного починають чепуритися і прибирати всі недоліки, щоб все колишнє, так би мовити, залишити в минулому році. Так, що сміливо подаруйте дружині можливість обгортання або ж похід на сеанс релаксуючого масажу. Такі маленькі подарунки як парафінотерапія для рук або ж масаж ніг приведуть в ваш будинок абсолютно оновлену і задоволену жінку! Коли чоловіки дарують найкращі подарунки своїм супутницям, тоді і вечерю смачніше і спиться міцніше!

Коханому чоловікові можна подарувати крутий годинник. Якщо бюджет обмежений, то варто купувати копії годинників від різних фірм, тоді це буде відносно недорого.

Їстівні букети. Вони стануть подарунком для чоловіків і жінок. Букет можна зібрати самостійно, тоді це буде не так дорого, а можна замовити такий букет з доставкою. Вибираючи подарунок з доставкою потрібно враховувати графік роботи, того чи іншого підприємства. Ціна в різних містах буде варіюватися, але, наприклад, в Києві вартість їстівного букета буде 500-800 грн. У букеті для чоловіків акцент робиться на щось алкогольне і різні копченості навколо, а в букеті для жінок безліч фруктів, солодощів і живих квітів. Для справжніх ласунів, можна навіть замовити шоколадні букети. Солодкі букети можуть коштувати трохи дешевше, ніж букети для чоловіків.

Ніхто не відміняв і прикольні подарунки, наприклад для курців можна подарувати фігурку, яка буде підкурювати вам сигарету або ж виконуватиме пікантний танець. Люди з гумором явно оцінять такі приколи.

Який би подарунок ви не вибрали, головне, що б він був подарований з душею і був дійсно потрібним!