Володимир Омелян, ексміністр інфраструктури України, заявив 28 листопада, четвер, в ефірі політичного ток-шоу "Право на владу", що водіям потрібно підвищити штрафи, в тому числі, за перевищення швидкості. Причина цього те, що нові дороги в Україні можуть спричинити підвищення рівня смертності в результаті ДТП.

Затори, фото - Culture
Затори, фото - Culture

Під час ефіру програми керівник проекту dtp.kiev.ua Влад Антонов, коли мова зайшла про дороги в Україні, сказав, що на рівному покритті автомобілісти почнуть порушувати обмеження швидкості. До того ж, більшість українських водіїв не пристібаються. Про те, що нові дороги збільшують ризик ДТП, свідчать аварії, які відбувалися на відремонтованих або тільки відкритих дорогах.

затори в Києві, NewsOne
затори в Києві, NewsOne

"Крім ідеальних доріг, людей треба вчити ними користуватися", - підкреслив Антонов. "На поганих дорогах люди дуже мало гинуть, але втрачають гуму, колеса, настрій... На хороших дорогах люди розганяються", - пояснив він свою точку зору.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Омелян в додаток до його слів навів приклад Польщі, де штрафи за порушення значно вище, але і більш розвинена культура водіння.

Нагадаємо, раніше на українських водіїв чекають серйозні штрафи: Зеленський підписав новий закон, деталі.

Також Знай.uа писав про штрафи для водіїв через дітей: що слід знати, щоб не нарватися на копів.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що в Україні випустили електромобіль: як виглядає перша диво-машина.