У листопаді в Україні прийняли рішення запровадити системи автофиксации порушень правил дорожнього руху, що схвилювало всіх українських водіїв та автолюбителів. До кінця 2019 року такі системи встановлять у Києві, а поступово і далі по країні.

Затори, фото - Culture
Затори, фото - Culture

Нацполіція буде працювати у тестовому режимі: водіям-порушникам стануть відправляти листи-попередження з інформацією про те, що вони порушили правила. З 1 січня 2020 року почнуть штрафувати порушників.

Згідно закона "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України з реформування сфери паркування транспортних засобів" відповідальність за порушення на дорозі, які зафіксували в автоматичному режимі, буде нести власник авто або керівники юридичних осіб, на яких записано авто, а не той, хто перебував за кермом.

затори в Києві, Інформатор
затори в Києві, Інформатор

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

"Дорожні камери не матимуть функції розпізнавання осіб водіїв. Тому, якщо транспортний засіб буде "продано" за дорученням, або шляхом "передачі" техпаспорта, то штрафи все одно сплатить особа, відомості про яку, як про власника, внесено до Єдиного держреєстру транспортних засобів. Щоб уникнути такого ризику, під час продажу авто, власнику разом з покупцем необхідно внести інформацію про покупця в зазначений реєстр, як про єдиного належного користувача", - пояснює Руслан Редька, керуючий партнер ЮФ Legal House.

"Запозичивши досвід європейських країн, слід зазначити, що автовласник та особа, що безпосередньо скоїла правопорушення на авто власника, повинні нести солідарну відповідальність", — говорить Руслан Редька.

Нагадаємо, раніше на українських водіїв чекають серйозні штрафи: Зеленський підписав новий закон, деталі.

Також Знай.uа писав про штрафи для водіїв через дітей: що слід знати, щоб не нарватися на копів.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що в Україні випустили електромобіль: як виглядає перша диво-машина.