Вищий антикорупційний суд прийняв рішення взяти під варту одеського бізнесмена Вадима Альперіна, якого називають "хрещеним батьком контрабанди", до 25 січня 2020 року з можливістю застави в 70 млн гривень ($2,92 млн).

Про це йдеться в повідомленні "Центру протидії корупції" в Twitter.

Варто відзначити, що прокурори просили взяти контрабандиста під варту із заставою 280 млн гривень ($11,69 млн), але суд відмовив у цьому.

Як відомо, Альперіна затримали 27 листопада, на наступний день він став підозрюваним у справі. Слідство назвало бізнесмена організатором корупційного злочину і кваліфікувало його дії за ч. 1 ст. 255, ч. 3 ст. 212, ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу - "зловживання владою або службовим становищем".

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Вадим Альперін, Цензор.нет
Вадим Альперін, Цензор.нет

Нагадаємо, що відомо про схеми на митниці "хрещеного батька контрабанди".

Як повідомляв портал Знай.uа, детективи НАБУ затримали "хрещеного батька контрабанди" одеського бізнесмена Вадима Альперіна.

Також портал Знай.uа писав, що президент Володимир Зеленський пообіцяв винагороду за допомогу в затриманні одеського контрабандиста.