Спрощення умов працевлаштування та скасування віз у 2019 році стали рушійною силою. Тепер в Україну має надійти 12 мільярдів доларів від трудових мігрантів.

Саме таку суму очікують в Міністерстві економічного розвитку, торгівлі та сільського господарства, заявив в інтерв'ю РБК-Україна заступник глави відомства Сергій Ніколайчук.

За його словами, в минулому році ця сума становила - близько 11 млрд доларів.

Заробітчани, ТСН
Заробітчани, ТСН

"Звичайно, це важлива частина нашого платіжного балансу. Мова йде про потік валюти, що надходить у країну. Це більше 11 мільярдів доларів в минулому році. І не виключено, що в цьому році може бути близько 12 мільярдів", - зазначив Ніколайчук.

Популярні новини зараз
Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Посадовець підкреслив, що ці перекази істотно впливають на обмінний курс. Однак у майбутньому стрімкого зростання переказів очікувати не варто.

Заробітчани, Хаиля
Заробітчани, Хаиля
Заробітчани, фото Хвиля

"Ці перекази від мігрантів є не тільки серйозним джерелом валютних надходжень у країну, а й істотно впливають на обмінний курс. Дані потоки стрімко зросли за останні п'ять років. В майбутньому вже не очікуємо такого стрімкого зростання переказів від мігрантів", - повідомив він.

Згідно з даними НБУ, обсяг приватних переказів в Україну з-за кордону в другому кварталі 2019 року склав 2846 млн доларів. А це на 5,7% більше, ніж за перший квартал рік (2693 млн доларів).

Нагадаємо, українцям показали всю правду про життя та роботу у Польщі.

Як повідомляв Знай.ua, українці перерахували додому рекордну суму коштів з Польщі.

Також Знай.ua писав, білоруси масово витісняють українських заробітчан з Польщі.