Синоптики змінили прогноз погоди на 31 грудня в Україні. За новими розрахунками українці зустрінуть Новий рік з невеликими морозами і снігом.

"Після 13 грудня і до кінця місяця очікуються тільки мінусові температури, 15-16 грудня похолоднішає вночі до 11-12 градусів морозу. Далі температура коливатиметься: то 2-3 градуси морозу 18-20 грудня, то до -13 … -15 градусів морозу ночами 23-24 грудня. Розрахунок показує, що перед Новим роком сніг випаде двічі: 22-24 і 28-30 грудня, спершу 6-8 см снігу, потім ще 7-10 см. Причому ці дні повинні бути морозними, до -5-7 градусів. Виходить, що новорічна ніч нас чекає справжня, Новий рік зустрінемо і зі снігом, і з морозом", – заявив у своєму прогнозі на зиму народний синоптик Леонід Горбань.

Синоптики заглянули і трохи далі та відслонили завісу погоди аж до середини зими.

Так, Вазіра Мартазінова, заввідділом кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС і НАН України дала свій прогноз на два перших місяці зими.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

"В кінці грудня – початку січня стійкого снігового покриву, швидше за все, чекати не варто. В цілому його буде менше цієї зими, ніж в минулому році, і при цьому він буде зовсім іншого характеру, в основному мокрий сніг. Хуртовини чекають, але короткочасні", – розповіла Мартазінова.

Нагадаємо, синоптики дали точний прогноз на початок грудня.

Як повідомляв портал Знай.uа, українцям показали фотографії засніжених Карпат.

Також портал Знай.uа писав, якої погоди очікувати українцям найближчим часом, і чи буде сніг на Новий рік.