Цими днями Центральна виборча комісія (ЦВК) пішла на поступки українцям, які хочуть змінити місце голосування. Відтак, тепер це можна зробити не виходячи з доми – онлайн, повідомляє громадська мережа "ОПОРА" на власній Facebook-сторінці.

Відтепер, аби змінити місце голосування, достатньо заповнити відповідну електрону заяву на сайті Центрвиборчкому. Після цього, підтвердження подачі та посвідчення про зміну місця буде відправлено на електронну пошту.

Вибори в Україні, Капитал
Вибори в Україні, Капитал

"ЦВК підійшла до підготовки сьогоднішнього рішення досить нетрадиційно. Нарешті ми вийшли на той документ, який, на мою думку, дійсно дозволить істотно спростити процес тимчасової зміни місця голосування виборця без зміни його виборчої адреси", – заявив глава ЦВК Олег Діденко.

Зауважимо, що раніше, аби змінити місце голосування потрібно було виконати ряд складних процедур, які дехто не бажав робити, а відтак його голос пропадав. До прикладу, українцям треба було навідатися до відділу ведення Держреєстру виборців, де й підготувати відповідні документи.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Нагадуємо, що ті, хто має заборгованість по аліментам понад півроку, також не можуть залишати межі України до погашення заборгованості.

Також Знай.uа писав про помсту контрабандистів або "своїх": Нефедов розповів, хто міг підпалити авто в. о. голови одеської митниці.

Ще портал Знай.uа повідомляв, що фальшивий СБУшник зібрав 100 тисяч "пожертвувань" для українських воїнів: подробиці.