В ЮНІСЕФ повідомили, що 430 000 дітей продовжують нести основний тягар конфлікту на сході України, їхні життя та здоров'я щоденно знаходяться під ризиком. Дитяче агентство ООН закликає всі сторони конфлікту припинити постійні бої.

2 грудня 2019 року з Женеви представники ЮНІСЕФ, повідомляє Unicef, звернулися із закликом до сторін конфлікту на Донбасі, зазначивши:

"Незважаючи на останні події, спрямовані на захист прав дітей, які постраждали від більш ніж п'ятирічного конфлікту на сході України, майже півмільйона дівчат та хлопців продовжують стикатися з серйозними ризиками для їхнього фізичного здоров'я та психологічного благополуччя, " ЮНІСЕФ

Регіональний директор ЮНІСЕФ Афшан Хан, фото: UNICEF
Регіональний директор ЮНІСЕФ Афшан Хан, фото: UNICEF

Регіональний директор ЮНІСЕФ з питань Європи та Центральної Азії Афшан Хан, яка нещодавно повернулася із зустрічі з дітьми та сім'ями на сході України закликала припинити бойові дії.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою
Показати ще

"Недобросовісно, ​​що діти на сході України продовжують ходити до шкіл із кулевими отворами та бомбосховищами та живуть у мікрорайонах, які періодично обстрілюють і засипають мінами. Політичне рішення давно назріло. Ми закликаємо всі сторони конфлікту припинити бойові дії на сході України" Афшан Хан

Афшан Хан наголовила, що нещодавнє схвалення декларацією Безпечних шкіл українського уряду є позитивним кроком для кращого захисту освіти від нападів та зменшення військового використання шкіл. Проте представниця ЮНІСЕФ наголосила, що понад п'ять років конфліктів для дітей були руйнівними.

Діти Донбасу, фото: old.qha.com.ua
Діти Донбасу, фото: old.qha.com.ua

В ЮНІСЕФ зазначають, що у поточному році було зареєстровано 36 випадків нападу на школи, в тому числі одна школа зазнала пошкоджень 15 разів. Понад 750 навчальних закладів були або пошкоджені, або зруйновані від початку конфлікту. Також повідомляється, про 430 000 дітей живуть з психологічними травмами і потребують постійної підтримки в умовах тривалого конфлікту.

Крім того, 2 мільйонам дітей, жінок і чоловіків загрожують смерть та каліцтво від мін та інших вибухонебезпечних залишків війни, оскільки Східна Україна зараз є одним з найбільш забруднених мінами місць на землі.

Хан повідомила, що ЮНІСЕФ та партнери готові підтримувати заходи щодо подальшого захисту дітей та забезпечення повної імплементації Декларації безпечних шкіл. Вони надають психосоціальну підтримку та освіту з мінної небезпеки для сотень тисяч дітей, молоді та вихователів. ЮНІСЕФ також підтримує ремонт пошкоджених шкіл та дитячих садків і життєво важливих водопровідних та санітарних споруд.

Нагадаємо, раніше Пальчевський розповів, що чекає Зеленського після зустрічі з Путіним

Як повідомляв портал "Знай.ua", відомого волонтера спіткало лихо на Донбасі: відлік йде на години, рідні благають про допомогу

Також "Знай.ua" писав, що на Донбасі підірвалися українські військові: зупинили диверсантів ціною власного життя