МВС України має намір ініціювати закони, щоб посилити відповідальність за скоєння ДТП у стані сп'яніння та порушення швидкісного режиму. Про це повідомили у програмі "Поліцейська хвиля".

У Міністерстві внутрішніх справ пропонують посилити відповідальність до п'яти років в'язниці за скоєння ДТП у стані сп'яніння, що спричинило тяжкі наслідки. Також пропонується істотне збільшення штрафів.

ДТП, Інформатор
ДТП, Інформатор

Згідно з ініціативою міністерства штрафи зростуть для осіб, що керували автомобілем без водійського посвідчення, а також для тих, кого суд позбавив такого права. За такі порушення пропонують встановити штрафи у розмірі на 10 200 гривень.

Також збільшити розмір штрафних санкцій пропонується за перевищення швидкості більш ніж на 50 кілометрів. В поліції у цьому випадку мають намір накладати штраф у розмірі 3400 гривень.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Новий законопроект дозволить зупиняти водіїв з метою перевірки на стан сп'яніння. Крім того, буде виключена можливість передання суддями матеріалів на водіїв, яких зловили за п'яне водіння, на розгляд трудового колективу, і закривати такі справи за малозначністю.

Повідомляється, що в Україні з початку року відбулося майже 130 тисяч ДТП, в яких загинули 2716 осіб та понад 26 тисяч осіб отримали травми.

Нагадаємо, як карають неплатників аліментів в Україні: примусові роботи, арешти, конфіскація майна та багато іншого

Як повідомляв портал "Знай.ua", Україна ризикує залишитися без води швидше за Африку: екологи б'ють на сполох

Також "Знай.ua" писав, що українців насмішила поведінка депутатів у Раді, у черзі за секонд-хендом