В Україні збільшилася різниця заробітної плати між жінками та чоловіками. Виявилося, що чоловіки зароблять майже на чверть більше за жінок.

Про це йдеться у даних про середньомісячну зарплату за III квартал 2019 року, які оприлюднила державна служба статистики України.

Середньомісячна зарплата жінок в липні-вересні поточного року склав 9348 грн, а чоловіків – 12 350 грн, що на 24,3% більше.

Зарплати в Україні, фото: Уніан
Зарплати в Україні, фото: Уніан

Відзначимо, що в III кварталі у порівнянні з I й II кварталами розрив між заробітними платами жінок і чоловіків збільшився на 1,5% і 2,1% відповідно.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Середньомісячна зарплата жінок / чоловіків (різниця) в I кварталі 2019 року (січень-березень):

  • 8473 грн / 10 968 грн (більше на 22,8%).

В II кварталі 2019 року (квітень-червень) середньомісячна зарплата жінок / чоловіків (різниця) склала:

  • 9210 грн / 11 838 грн (більше на 22,2%).

Зарплати українців
Зарплати українців

Зазначимо, що середня зарплата в Україні у жовтні підвищилася на 16,4% в порівнянні з аналогічним періодом рік тому і склала 10 727 гривень. Водночас рівень оплати праці є нижчим від зафіксованого в липні піку в 10 971 гривню. Реальна зарплата українців з урахуванням інфляції за рік зросла на 9,2%.

Нагадаємо, раніше літак виставили на аукціон, щоб виплатити борги по заробітній платі.

Як повідомляв портал "Знай.ua", про архаїчне положення Трудового кодексу повідомив міністр Милованов.

Також "Знай.ua" писав, що на українських заправках суттєво злетіли ціни.