Освітяни з нетерпінням чекають обіцяного підвищення зарплат. Однак прем'єр-міністр Олексій Гончарук дещо розвіяв щирі сподівання і надії, заявивши, що різкого підвищення заробітних плат вчителям у 2020 році не буде.

Про це глава Уряду сказав під час виступу в ефірі програми "Свобода слова" на ICTV. За його словами, для значного підвищення оплати праці педагогам потрібне більше економічне зростання .

Кабмін Гончарука
Кабмін Гончарука
Олексій Гончарук

"Якщо ми говоримо про сферу освіти, то ми намагалися знайти максимально кошти для підвищення зарплат вчителям. Підвищення зарплат звичайно, будуть, але далеко не такі, які нам хотілося б", – сказав Гончарук.

За словами Гончарука, потрібно, щоб економіка в Україні продукувала більше ресурсів і податків. Тоді буде більше можливостей для підвищення зарплат, зокрема й освітянам.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Як відомо, експерти Володимира Зеленського наобіцяли українським вчителям "космічні" зарплати - 4 тисячі доларів на місяць. Однак прогнозам не суджено було здійснитись, декілька нулів від обіцяної суми доведеться забрати.

Нагадаємо, Гончарук виступив з терміновою заявою по Бюджету-2020: "Вперше це..."

Як повідомляв портал Знай.uа, Зеленський заявив про економічний прорив України: "Зупинятися не збираємося".

Також портал Знай.uа писав, що нардеп від "Слуги народу" розплакалася на засіданні Верховної Ради: "Якесь знущання".