Настоятель Свято-Миколаївського храму Полтави, протоієрей Української православної церкви Олександр Дедюхін запропонував своє рішення питання щодо дати святкування Різдва.

Як написав Дедюхін у своєму блозі на порталі “Обозреватель”, релігійна громада має сама обрати, за яким календарем ми живемо, але при цьому передбачити перехідний період на 5-10 років. Також протоієрей не бачить ніяких проблем у святкуванні Різдва двічі.

Різдво святкується в різних країнах по різному
Різдво святкується в різних країнах по різному

“Хто заважає святкувати Різдво два рази? Хто заважає двічі відсвяткувати День Святого Миколая? Хай він принесе більше подаруночків”, - пожартував Дедюхін.

Також настоятель нагадав, що уніфікований церковний календар — винахід досить пізній і тривалий час православні християни не мали єдиних дат святкування Різдва та Пасхи.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

“Чому б нам зараз не підійти до цього питання з іншої точки зору та не дозволити людям поститись відносно тієї дати, яку вони самі приймають?” - запропонував Дедюхін.

Нагадуємо, що нещодавно митропролит ПЦУ Епіфаній заявив про можливе перенесення дати святкування Різдва з 7 січня на 25 грудня.

Як повідомляв портал Знай.uа, Меланія Трамп почала прикрашати Білий дім до Різдва.

Також портал Знай.uа писав, що Епіфаній у Дніпрі благословив будівництво двох храмів ПЦУ.