ПЦУ підтвердила заяву предстоятеля Митрополита Єпіфанія про можливе перенесення дати святкування Різдва з 7 січня на 25 грудня. Про це йдеться на Facebook-сторінці прес-служби церкви.

"Говорячи про Різдво Христове, нагадаємо, що Євангеліє, ні взагалі Передання Церкви не подає нам "точного дня народження" Спасителя, тому що головним у святкуванні є не дата, а зміст шанованої нами події. Тобто Церква святкує не "день народження" Господа нашого Ісуса Христа, а подію Його народження", - пояснили в ПЦУ.

Різдво в Україні
Різдво в Україні

Уточнюється, що перенесення Різдва призведе до повного реформування церковного календаря, що може мати негативні наслідки.

"Історія календарних реформ у Церкві знає і успішні, і драматичні приклади, які слід враховувати, обговорюючи це питання в контексті Української Церкви. Тому що в ряді церков після введення реформи виникли поділи, які часом не подолано досі. Пам'ятайте, що першочергова мета ПЦУ – об'єднати всіх православних нашої країни навколо Київського престолу. Тому що це відповідає церковній традиції, канонічним правилам і прямо зазначено як норма отриманого нами Томосу", - зазначили в ПЦУ.

Популярні новини зараз
За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

З наближенням святкування Різдва Христового поновлюються дискусії, особливо у медіа та в мережі: 25 грудня чи 7 січня? ...

Geplaatst door Православна Церква України op Maandag 2 december 2019

Нагадаємо, експерт Валерій Димов підняв актуальну тему святкування Різдва Христового.

Як повідомляв портал Знай.uа, Меланія Трамп почала прикрашати Білий дім до Різдва.

Також портал Знай.uа писав, що Епіфаній у Дніпрі благословив будівництво двох храмів ПЦУ.