Вже найближчим часом частина українців, які отримують допомогу від держави у вигляді пенсій, субсидій, допомог, стипендій можуть позбутися бюджетних виплат. В Україні проведуть масштабну перевірку на законність отримання держдопомоги.

Перевірку будуть проводити згідно із законопроектом "Про верифікацію та моніторингу державних виплат", який 3 грудня прийняла Верховна Рада України, включаючи поправки президента Володимира Зеленського.

Соціальні виплати, фото: golos.kyivcity.gov.ua
Соціальні виплати, фото: golos.kyivcity.gov.ua

Чиновники з допомогою автоматичної бази будуть в три етапи перевіряти всіх, хто отримує допомогу від держави. В єдину базу буде внесено інформацію про кожного, хто отримує гроші від держави. Якщо будуть виявлені порушення, то незаконно отримані гроші доведеться повернути в бюджет. Відзначається, що чиновники можуть отримати інформацію навіть про залишок коштів на банківському рахунку пільговика.

Перевірці підлягають пенсії, допомоги, пільги, субсидії, стипендії, інші виплати, що здійснюються коштом державного, місцевих бюджетів, фондів загальнообов'язкового державного соціального і пенсійного страхування. В результаті перевірки буде відсіяно тих, хто отримує допомогу від держави незаконно. Очікується, що бюджетні кошти таким чином будуть спрямовані тим, кому вони дійсно потрібні.

Популярні новини зараз
Елітні татусі із синами "раптово" стали інвалідами: викрито схему "ухилення" від ТЦК Зміни у військовому обліку: українським чоловікам видадуть новий документ Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей
Показати ще

Пенсіонери, novemisto.info
Пенсіонери, novemisto.info

Перевірку буде проводити Мінфін, з цією метою створять спеціальну онлайн-платформу, де зберуть всю доступну з державних реєстрів інформацію про українців. Весь процес буде автоматизований і відповідатиме нормам законів, які регулюють державні виплати. У спеціальному реєстрі буде зберігатися анкета на кожного, а зібрані дані знаходитимуться під захистом закону.

Рішення про припинення або призупинення виплати прийматиме виключно орган, що здійснює державні виплати. Людину, яка втратить право на соціальну виплату, проінформують і після цього припинять виплати. Якщо буде виявлено недійсну інформацію, надану отримувачем виплат, отриману суму доведеться повернути. У разі незгоди дане рішення можна буде оскаржити в судовому порядку.

Нагадаємо, розмитнення може подешевшати в рази: лідер "євроблях" подарував українцям надію, озвучено дати

Як повідомляв портал "Знай.ua", в Україні розпочали виплачувати пенсії за новою схемою: кому не дадуть ні копійки

Також "Знай.ua" писав, що українці масово скаржаться на "розбавлений" газ червоно-жовтого кольору