У Стародобровольському психоневрологічному інтернаті Дніпропетровської області пацієнти піддавалися тортурам і примусово займалися сексом з іншими підопічними, які стежили за порядком у закладі.

Про це повідомили в прес-службі уповноваженої Верховної Ради з прав людини Людмили Денисової.

Моніторингова група виявила два приміщення, в яких встановлені решітки на вікнах та дверях. Під час опитування підопічні розповіли, що їх по одному закривали в цих приміщеннях і обмежували в русі.

Один з пацієнтів інтернату поскаржився, що санітари часто застосовують до них фізичну силу. Крім того, перевіряючі помітили людину з гематомою на лобі і з синцями під очима. Чоловік зізнався, що тілесні ушкодження заподіяли йому санітари.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Також сплив шокуючий факт насильства в інтернаті. Підопічних примушували займатися сексом з іншими підопічними, які наглядають за поведінкою в закладі.

"Це є порушенням усіх вимог національного та міжнародного законодавства щодо застосування фізичного обмеження щодо осіб з психічними розладами. Тривале фізичне обмеження в зазначених вище умовах можна розцінювати як тортури", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що пацієнтам не надають необхідну медичну допомогу. З 2013 року вони не проходили огляд. В історіях хвороб немає записів щодо зміни режиму утримання підопічних. В документації також відсутні записи про випадки травматизму і надання першої медичної допомоги.

Моніторингова група викликала поліцію в заклад. Звіт має отримати прокуратура, керівник обласної держадміністрації та правоохоронці.

Нагадаємо, що у Тернопільській області священик побив дружину і познущався над дитиною. Чоловік став агресивним по відношенню до неї та дітей через захоплення ігроманією.

Як повідомляв портал Знай.uа, у Києві суд виніс перший вирок за домашнє насильство.

Також портал Знай.uа писав, що у Дніпрі у домашніх тиранів відберуть квартири.