В Україну не пропустили партію помідор з Туреччини. Про це інформує сайт ГУ Держпродспоживслужби в Київській області. Виявляється, продукти були заражені і небезпечні для споживання.

У 0,75 тонн помідорів з Туреччини було виявлено південноамериканську томатну міль (Tuta absoluta Meyr). Заражений вантаж знищили на місці.

"28 листопада 2019 року на пункті м/п "Спеціалізований" ВМО №2 у вантажі у вантажі томатів кількістю 0,75 тонн, які надійшли із Туреччини було виявлено ентомологічний карантинний організм — південноамериканська томатна міль (Tuta absoluta Meyr)", - йдеться у повідомленні.

Помідори, фото freepik

Згідно з повідомленням, фахівці Держпродспоживслужби за результатами перевірки заражений вантаж знищили шляхом високотемпературного спалювання на спеціалізованому підприємстві. Процес відбувався під контролем державного фітосанітарного інспектора.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Країні-експортеру направлено нотифікаційне повідомлення щодо невідповідності фітосанітарним вимогам.

Помідори, фото freepik

Нагадаємо, що черговий незадоволений покупець поскаржився на мережу супермаркетів АТБ. На цей раз обійшлося без тарганів і мишей, однак тепер з'явилася нова проблема з вагою товару.

Як повідомляв портал Знай.ua, у Дніпрі в супермаркетах продають зелену курку.