День Андрія - один з найбільш важливих християнських свят не тільки на протязі зими, але і всього року. Дата відзначає одного з найбільш важливих християнських святих і вкрай важлива для всіх, хто носить ім'я Андрій, яких в нашій країні не мало.

У цій статті ми розповімо про історії та традиції свята, а також поділимося кращими прикладами привітаннями на День Андрія в прозі.

Що таке свято Андрія ?: історія

День Андрея: источник: Ютуб

Свято Святого Андрія зародилося ще в дохристиянські часи і прийняло сучасні обриси за часів раннього Середньовіччя. Присвячено святому Андрію Первозванному - одному з Апостолів Ісуса Христа, який згідно з повір'ями був на місці, на якому згодом виник Київ - сучасна столиця України.

День святого Андрія відзначається 13 грудня і є одним зі свят в циклі зимових православних свят, що відзначаються в ході Різдвяного посту. Наприклад, в католицькій традиції, день святого Андрія знаменує старт передріздвяного посту.

Популярні новини зараз
Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Саме в ніч на 13 грудня можна було гадати на судженого і не бояться гніву церкви. Вважалося, що саме в цю ніч до дівчат приходить у снах її майбутній обранець. Також на свято Андрія робили прогноз на всю зиму і визначали прогноз на холодну пору року.

День Ангела саме 13 грудня святкують Андрії, яких в нашій країні проживають сотні тисяч. З недавнього часу власникам імені Апостола прийнято надсилати листівки, поздоровлення у віршах і прозі, кращими прикладами яких ми і поділимося в цій статті.

Привітання з Днем святого Андрія в прозі і листівках

День Андрея: источник: Главред

Друг мій, сьогодні, в день Андрія Первозванного, хочеться побажати тобі, щоб твоє світле, радісне життя було наповнене любов'ю до ближніх, щастям, добробутом. Нехай близькі завжди радують, друзі будуть поруч, все складається вдало. Вітаю тебе!

***
В цей день хочемо привітати всіх Андрєєв з Днем ангела і побажати їм завжди відчувати підтримку свого ангела-хранителя, а також друзів і близьких. Нехай кожен день посміхається вам доброї звісткою, а ніч знімає всю втому і прибирає неприємності. Також вітаємо всіх незаміжніх дівчат, які в цей вечір будуть з надією гадати і передбачати свою долю. Щиро бажаємо вам справжнього жіночого щастя.

***
Нехай святе свято, День Андрія Первозванного, істинної силою духу, благородством і мудрістю наповнить ваші серця. Нехай яскраве світло його осяває душі, дарує тиху радість і завжди зберігає вашу віру.

***
У чудове свято - день Андрія Первозванного поспішаємо побажати всім миру і благополуччя. Нехай добрий ангел охороняє ваш будинок від усього лихого. Любіть один одного і цінуєте кожну мить, прожитий на нашій чудовій землі.

***
У День Андрія Первозванного хочу побажати, щоб в кожному з нас був такий же сильний дух і міцна віра, як була колись в душі апостола, щоб Бог висвітлював життєвий шлях і дарував світлу надію, щоб щедрість душі і милосердя завжди приводило до благодаті і щастя.

День Ангела: источник: Униан

День Андрія: кращі поздоровлення з іменинами

День Андрея:источник: august-zcn.ru

Вітаю з Днем Андрія Первозванного. Нехай ангел тебе не покидає, нехай удача від тебе не відходить, нехай мужність веде тебе до благородної перемозі. Від щирого серця бажаю здоров'я, любові, благополуччя, миру, радості, міцних сил і першості у всьому!

***

Бажаю, щоб День Андрія Первозванного був наповнений тільки добром! Нехай Святий Андрій пошле тобі багато сил, віру в себе і удачу! Бажаю тобі світла в душі, гармонії і вічного відчуття щастя!

***

Вітаю тебе Андрій. Бажаю в житті триматися сміливіше, йти твердим і праведним шляхом, прокладаючи собі дорогу грудьми і чистим серцем. Нехай твій покровитель - Андрій Первозванний стане помічником в будь-якій справі. Допоможе домогтися успіху і благополуччя, досягти поставлених цілей

***

В цей день хочемо привітати всіх Андрєєв з Днем ангела і побажати їм завжди відчувати підтримку свого ангела-хранителя, а також друзів і близьких. Нехай кожен день посміхається вам доброї звісткою, а ніч знімає всю втому і прибирає неприємності. Також вітаємо всіх незаміжніх дівчат, які в цей вечір будуть з надією гадати і передбачати свою долю. Щиро бажаємо вам справжнього щастя.

День Андрея: источник: Поздравок