Державна служба статистики опублікувала рейтинг регіонів України за розміром середньої номінальної зарплатні.

Очолює рейтинг місто Київ, у якому середня номінальна зарплатня становить 15862 гривень на місяць. Друге місце посідає Донецька область — 11952 гривень на місяць, а третьою йде Київська область — 11325 гривень на місяць.

Також в столиці середня номінальна зарплата найбільше перевищує цей показник по усій країні — майже на 50 відсотків. Також більше, за середню зарплатню по Україні заробляють мешканці Донецької (на 11.4 відсотка), Київської (на 5.6 відсотка), Дніпропетровської (на 4 відсотки) та Запорізької (на 0.1 відсотка) областей.

Зарплати в Україні, фото: Уніан
Зарплати в Україні, фото: Уніан

Найнижча середня номінальна зарплатня — в Чернівецькій області. Вона становить 8211 гривень на місяць та є меншою від середньої зарплатні по Україні на 23.5 відсотки.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

В середньому по Україна у жовтні 2019 року середня номінальна зарплатня склала 10727 гривень.

Нагадуємо, що Кабмін підтримав пропозицію Мінсоцполітики підвищити з нового року розміри соціальної допомоги членам малозабезпечених родин.

Як повідомляв портал "Знай.ua", в Україні змінюють правила видачі соцдопомоги пенсіонерам: хто має право на пільги.

Також "Знай.ua" писав про те, що слуги народу розставили всі крапки над "і" щодо виходу українок на пенсію в 55 років.