В Україні аферисти придумали нову схему обману з банківськими картами. Під прицілом опинилися майже всі, у кого є рахунки в банках. Своїх коштів громадяни України можуть позбутися просто біля банкоматів. Крім того, власники банківських карт можуть позбутися і самих карт.

Довірлива пенсіонерка з Києва стала жертвою шахраїв прямо біля банкомату. Зловмисники протягом декількох хвилин залишили її без накопичень, які збирала до новорічно-різдвяних свят.

Афера з банківськими картами

Біля банкомату шахраї розіграли "сценку", мовляв один із них забув картку у банкоматі, а пенсіонерка її витягнула і віддала.

Після цього пенсіонерка вставила в банкомат свою картку, а ззаду на неї почав кричати молодий чоловік. Він висловив їй претензії, що з його картки зникли гроші: "А де мій гроші? Ви їх зняли!" Пенсіонерка не розуміла, що відбувається і тут же до них підійшла якась жінка, яка заявила, що вона все бачила. Словом, тиснули на людину з усіх сил.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Афера з банківськими картами

"Ця нібито свідок почала звинувачувати маму, що вона знімала гроші з картки, вона бачила, як мама засунула собі якісь купюри. Молодий чоловік теж насідав, кричав, що він перевірив баланс на телефоні, пропало 500 гривень, і він викликає поліцію. Мовляв, на картці залишилися ваші відбитки", - додала Паномарчук.

Пенсіонерка не зрозуміла, що коїться, в сльозах пішла додому і поділилась із донькою сумною історією. Вікторія заспокоїла маму, адже біля кожного банкомата є відеокамера, на якій видно, хто саме знімав гроші і відбитки пальців на карті нічого не доводять. Потрібно було викликати поліцію або запропонувати шахраям разом її почекати.

Афера з банківськими картами

Аналогічна ситуація сталась у Харкові, однак там власниця картки не ликом шита, жінка сама зателефонувала в поліцію. Схема була точно така ж – хлопець зробив вигляд, що забув картку, одразу ж з'явився свідок, тільки сума була більше – 2500 гривень. Потерпіла жінка зрозуміла, що її нахабно розводять і сама набрала номер поліції. Шахраї не стали чекати патрульних і втекли.

Тож під прицілом нахабних шахраїв може опинитись кожен українець, хто має картку.

Нагадаємо, що Google впроваджує нову систему захисту від спамерів власний сервіс. Новий механізм запропонує користувачам нову можливість захистити себе від спаму і фішингових атак.

Як повідомляв портал Знай.ua, в Україні набирає популярності новий вид телефонного шахрайства, в результаті якого люди втрачають чималі суми грошей.

Також портал Знай.ua писав, що в компанії Google оголосили винагороду до півтора мільйона доларів за злом нових версій Android і захисного процесора Titan M, для гаджетів, що працюють на цій операційній системі.