Українці склали рейтинг найкращих міст за рівнем можливостей і свобод. Так, Житомир, Івано-Франківськ та Вінницю у цьому плані назвали кращими містами.

Про це свідчать результати опитування Соціологічної групи "Рейтинг" від імені Центру аналізу та соціологічних досліджень Міжнародного республіканського інституту.

Новий рік у Києві, фото: Вечірній Київ
Новий рік у Києві, фото: Вечірній Київ

Міста оцінювали за 9 параметрами. Зокрема, оцінювали можливість вільно висловлювати свої думки, вільно пересуватися усіма частинами міста, можливість підключатися до процесу формування рішень у місті, різноманітно проводити дозвілля, отримувати якісну освіту, самореалізовуватися і займатися підприємницькою діяльністю, одержувати досить грошей за свою роботу, вільно реалізувати свої духовні потреби.

Значення індексу коливається від 1 до 5, де 1 означає "жахливо", а 5 – "відмінно".

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення
Показати ще

Останні три сходинки у рейтингу зайняли Запоріжжя, Сєвєродонецьк і Миколаїв. Столиця потрапила лише у ТОП-10. Також серед десяти найкращих опинились Тернопіль, Луцьк, Хмельницький, Ужгород, Херсон, Чернігів.

Рейтинг міст

Опитування проводилося протягом місяця 6 вересня – 10 жовтня у 24 обласних центрах України, які не перебувають під контролем російських або проросійських сил, включно з Маріуполем і Сєвєродонецьком на Донбасі. Вибірка включала 19200 респондентів.

Нагадаємо, хто в Україні заробляє найбільше: оприлюднено повний список "грошовитих" регіонів.

Як повідомляв портал "Знай.ua", в Україні змінюють правила видачі соцдопомоги пенсіонерам: хто має право на пільги.

Також "Знай.ua" писав про те, що слуги народу розставили всі крапки над "і" щодо виходу українок на пенсію в 55 років.