Мешканка села Озера, що знаходиться у Полтавській області застосувала незвичний спосіб утеплення свого приватного будинку. Жінка використала 5 тисяч скляних пляшок для утеплення стін.

Віра Івашко розповіла, що раніше їй доводилося віддавати по тисячі гривень на місяць за електроенергію, оскільки в будинку постійно працював обігрівач. Зараз же вона витрачається тільки на дрова — запас на весь зимовий сезон коштує півтори тисячі гривень. Удосконалити теплоізоляцію будинку вдалося з допомогою склотари та цементного розчину. Українка буквально обшила стіни будівлі пляшками.

Будинок, утеплений пляшками, фото: poltava.sq.com.ua
Будинок, утеплений пляшками, фото: poltava.sq.com.ua

Порожні пляшки вона збирала на вулицях села і на звалищах, крім того, тару інколи віддавали сусіди. На ділянці жінки пляшками викладені не лише стіни, а й доріжки. Крім того, з пляшок зроблені паркан, туалет, підлога у вітальні.

"Принцип укладання такий же, як і доріжок у дворі, тільки замість цементу використовувала теплий матеріал — глину. Зверху висохлу підлогу покрила лінолеумом. Це нижня повітряна подушка. Ну і в кінці обклала всі стіни і фронтон склом. Тепер вся моя хата опинилася в повітряних подушках, тому в ній тепло. Про електричний обігрівач давно забули", - пояснила жінка.

Популярні новини зараз
З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Будинок, утеплений пляшками, фото: poltava.sq.com.ua
Будинок, утеплений пляшками, фото: poltava.sq.com.ua

Віра Івашко змушена була придумати спосіб заощадити на електриці через важку хворобу 22-річної дочки, оскільки майже всі заробітки йдуть на її лікування.

Нагадаємо, раніше борги за комуналку зростають з шаленою швидкістю: коли українцям чекати на зниження тарифів

Як повідомляв портал "Знай.ua", жінка померла на 27 хвилин і розповіла про загробне життя: "Це правда"

Також "Знай.ua" писав, що про "слугу народу" Зеленского пишуть німці, французи і росіяни, після зустрічі з Путіним