Представники засобів масової інформації після зустрічі "нормандської четвірки" намагаються розібратися, що ж насправді сталося в Єлисейському палаці у понеділок, 9 грудня. Журналісти, не тільки українські, а й німецькі, французькі і навіть російські хочуть зрозуміти, які наслідки матиме зустріч Володимира Зеленського та Володимира Путіна.

Про це стало відомо завдяки повідомленню BBC.

Володимир Зеленський і Володимир Путін, фото: 112
Володимир Зеленський і Володимир Путін, фото: 112

Російські журналісти: "Саміт пройшов — війна залишилася"

"Зустріч "нормандської четвірки" не наблизила остаточне врегулювання конфлікту на Донбасі", - пише російський "Коммерсант".

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

У статті "Саміт пройшов - війна залишилася" газета зазначає, що російський і український президенти "висловили протилежні позиції" щодо закріплення в Конституції України особливого статусу Донбасу.

"Коммерсант" також пише, що, за інформацією джерел, помічники лідерів "нормандської четвірки" погодили розведення сил по всій лінії фронту, але з невідомих причин затвердити його не вдалося.

"Те, що погоджено розведення сил не зачепить всю лінію фронту, свідчить, що перестрілки і обстріл на Донбасі можуть тривати", - додає видання.

Нормандська четвірка, фото: Офіс Президента
Нормандська четвірка, фото: Офіс Президента

Французькі медіа: "Відлига, але ще не мир"

Паризький саміт "перезапустив" діалог між Києвом і Москвою, але "політичного прогресу не було досягнуто, пише Le Monde.

"Незважаючи на це, загальна картина показує, що позиції України і Росії заморожено. Всі говорять про добру волю та готовність продовжувати переговори, але ніхто не хоче програти", - додає французьке видання.

Коментуючи участь Володимира Зеленського в переговорах, газета зазначає, що він "не хотів опинитися в позиції капітуляції" і прагнув показати Москві, що у "його бажання компромісу є кордони".

Le Figaro висловлює сумніви щодо того, що саміт призведе до нормалізації ситуації на Донбасі.

Зеленський на саміті "Нормандської четвірки"
Зеленський на саміті "Нормандської четвірки"

Німецькі представники ЗМІ: "Сигнал на зближення"

Frankfurter Allgemeine пише, що саміт завершився погодженням "конкретних кроків до вирішення конфлікту" на Донбасі. Серед них: повне припинення вогню, обмін полоненими і розмінування.

"Зустріч Зеленського і Путіна в столиці Франції сприймається як важливий сигнал на зближення", - додає видання.

Bild розмірковує над тим, чи став саміт "поворотним моментом" у вирішенні конфлікту.

"Цілі, які чотири лідери поставили на саміті в Парижі по Україні, не нові, але тепер чітко встановлено часові рамки", - зазначає Bild.

Нагадаємо, Пальчевський підвів підсумки зустрічі Зеленського з Путіним: "Порошенко не зупинить".

Як повідомляв Знай.uа Зеленський опустив пропагандиста Путіна Соловйова через ненормальні жарти: "Туфлі не забрудніть".

Знай.uа писав, після зустрічі Зеленського з Путіним Лавров таємно мчить до Трампа: говоритимуть про Україну.