По суті, Скайп - це месенджер, який дозволяє підтримувати зв'язок із рідними та близькими на відстані. Для того, щоб почати контактувати в ньому, необхідно встановити Skype і створити обліковий запис. Як це зробити, ми вам зараз докладно розкажемо.

Які можливості Скайпу і що він собою являє?

Перебуваючи в іншій країні, ви зможете спілкуватися з родичами або друзями. Втім, як і вступати у контакт по Скайпу із людьми, перебуваючи вдома. А вони можуть постійно або тимчасово жити в іншій країні або далеко від вас, підтримуючи спілкування таким чином.

Розробники Skype створили безкоштовне програмне забезпечення, що забезпечує можливість голосового спілкування, текстового і відеоповідомлення між користувачами. Скайп - безкоштовний мессенжер. Його можна завантажити та встановити на комп'ютері, ноутбуці, мобільному телефоні чи планшеті.

Ще 9 років тому програмою Скайп користувалися понад 660 млн. користувачів. Згодом такі месенджери як Вайбер, Телеграм стали в Україні більш популярними. І поступово почали витісняти Скайп. Однак сьогодні є люди, які продовжують користуватися Skype.

Є й ті, хто користується цим програмним забезпеченням для здійснення конференц-дзвінків. Якщо вам потрібен функціонал відеозв'язку на відстані, але ви не знаєте, де найкраще скачати Скайп та як його встановити, давайте розглянемо можливості даного програмного забезпечення.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

* Конференц-дзвінки - досить зручний сервіс, що дозволяє обмінюватися інформацією одночасно із кільком людям. Скайп дозволяє створити групу до 25 абонентів. І користуватися послугою конференц-дзвінки безпосередньо із самим ініціатором дзвінка.

* Спільний перегляд - це можливість відеоспілкування або звичайного підключення між двома та більше користувачами. Якщо це відеоконференція, то можна зв'язатися одночасно із 10 користувачами.

* Робота із текстовими повідомленнями. Передача текстів онлайн - це чат між користувачами.

* Передача файлів і картинок, фото, різних зображень - користувач може передавати за допомогою Скайпу файли різного обсягу. Можливий розмір - у кілобайтах або навіть гігабайтах.

Якщо ви хочете спробувати оцінити можливості Скайпу, вам необхідно для початку завантажити це програмне забезпечення. А потім встановити. Давайте поговоримо про це більш детально.

Де можна скачати Скайп та як його встановити?

Найкраще завантажувати додаток Skype, доступний для Windows, Mac OS X і Linux, а також для iPhone, пристроїв із Андроїд і Віндовс10 Mobile на офіційному сайті Skype.com.

Для цього досить зайти по посиланню та клікнути на вікно зліва "Skype для комп'ютера" або обрати опцію справа "Skype для мобільного". Ви також можете ввести його пошук у браузері.

Завантажити Скайп та встановити
Завантажити Скайп та встановити

Краще, звичайно ж, якщо користувач завантажуватиме цю програму із офіційного ресурсу. Так набагато надійніше й безпечніше. Так що не шукайте сторонні джерела. Краще використовуйте установку від офіційного розробника.

Закачування програмного забезпечення почнеться із пропозиції користувачеві обрати мову. Натисніть на зручний для вас варіант. Ви можете обрати використання Скайпу російською, англійською або ін. зазначеною мовою. Установка програми не займе багато часу.

Потім необхідно буде клікнути на вікно «Завантаження». І обрати тип: робочий стіл Віндовс, Macintosh або Linux. Найчастіше програмне забезпечення автоматично визначає вашу операційну систему. І пропонує автоматичну установку.

Після того, як папка для завантаження програми буде обрана, вона почне завантажуватися. Коли піде процес здійснення завантаження, вам надійде пропозиція зареєструватися у Скайпі. Таке поетапне проходження зазначеним діями абсолютно нехибне.

Завантажити Скайп для комп'ютера або мобільного
Завантажити Скайп для комп'ютера або мобільного

Як зареєструватися в Скайпі та створити обліковий запис?

Тепер вам необхідно ввести дані, які необхідні для подальшого користування програмою. Для успішного використання Скайпу, варто натиснути на вікно «Реєстрація». Воно повинно з'явитися автоматично після всіх проведених вище маніпуляцій.

Завантажити та встановити Скайп
Завантажити та встановити Скайп

Ось такі дані вам необхідно буде ввести у запропоновані поля:

  1. Прізвище та ім'я - не бійтеся вводити свої справжні дані, оскільки у подальшому програма буде вас ідентифікувати. І якщо вам, наприклад, скайп потрібен для роботи, - це набагато спростить можливість використання Скайпу.
  2. Ввести адресу своєї електронної скриньки. Але якщо у вас вже є одний обліковий запис у цій програмі, а це буде вже другий вхід, тоді необхідно створити нову електронну адресу, яку ви використовуватимите при створенні іншого облікового запису в Skype.
  3. Жіноча/ оловіча стать, дата народження, місце проживання.
  4. Номер мобільного вказувати у Скайпі не обов'язково. Це робиться виключно на ваш розсуд. І на роботу Скайпу цей момент у принципі не вплине. Ви можете вказати свій номер для повноти використання програмного забезпечення або відновлення пароля в майбутньому в разі його втрати або ігнорувати цей пункт.
  5. Логін і пароль для входу в свій обліковий запис у процесі установки програмного забезпечення потрібні в будь-якому випадку, адже вони дозволяють заходити на свою сторінку в Скайпі. Придумайте їх на свій розсуд.
  6. Ввести дані, які підтверджують, що ви - людина, а не робот.

Скайп - створити логін, пароль
Скайп - створити логін, пароль

Тепер можна увійти в систему. У самому низу на зеленому полі білими літерами буде написано: «Я згоден (-на) - Далі». Натисніть на вікно - це останній крок для реєстрації. Ваш обліковий запис і сторінка в Скайпі створена. І ви сміливо можете починати спілкування.

При бажанні можете додати фото - своє або просто завантажити аватарку із зображенням, яке імпонує вам. Для цього необхідно включити налаштування. Можна міняти дані про використовувану мову.

Для того, щоб поміняти особисті дані з часом, користувач може відкрити і налаштувати їх. Втім, якщо вам самостійно зробити це вперше буде важкувато, скористайтеся нашими підказками.

Як правильно користуватися Скайпом?

Тепер, коли у вас вже є свій аккаунт і ви хочете поміняти налаштування, виконайте наступні кроки:

  • Щоб відкоригувати відеозображення або звуковий формат спілкування, клікніть на вікно «Налаштування». Тут ви зможете здійснити налаштування веб-камери і мікрофона.

Для цього оберіть у підрозділі «Налаштування звуку» свій аудіопристрій. Після внесених змін натисніть на опцію «Зберегти». Таким же чином у пункті «Налаштування відео» налаштуйте веб-камеру. І одразу перевірте ефективність.

  • Знайдіть потрібні для спілкування контакти. Зайдіть у розділ «Пошук абонентів Скайп». Ви можете знайти людину за її електронною адресою, ніком або за ім’ям та прізвищем, під якими вона зареєстрована тут. Для цього введіть у пошуковик абонентів програми дані, які у вас є.
  • Щоб зробити відеодзвінок, оберіть опцію «Відеодзвінок».
  • Для голосового дзвінка натисніть на «Подзвонити».

Зв'язок зі співрозмовником можливий тільки у тому випадку, якщо він знаходиться в мережі інтернет онлайн. Текстові повідомлення ви можете відправляти і без його присутності. І користувач, якому ви адресуєте повідомлення, зможе прочитати його, коли буде в мережі.

Як бачите, зареєструватися у Скайпі та створити свій профіль - справа буквально 5 хвилин. А при бажанні ви завжди зможете видалити програму.

Як розвивається тенденція лікування хворих по Скайпу в Україні?

За допомогою цього програмного забезпечення уряд України навіть ситуацію нестачі лікарів прагне виправити. Йдеться про інновації під назвою телемедицина. Про це докладно розповідав раніше канал «1+1». Ви можете переглянути відео нижче, щоб дізнатися усі подробиці, що стосуються нового напрямку.

Виявляється, у нас у країні на 10 тисяч українців припадає 38 лікарів - такі дані представлені Міністерством охорони здоров'я. Та й у селах ситуація незадовільна, адже медиків там катастрофічно не вистачає.

Про цю програму український уряд заговорив ще 2 роки тому, в 2017 році. Поступово сервіс Скайп почав набирати в Україні популярність серед медиків. Адже він дозволяє спілкуватися і консультувати пацієнтів дистанційно.

Щоправда, в практиці телемедеціни є недоліки. Про них говорять самі медики. Йдеться про села, у яких живуть переважно одні старі, яких 2, 3, 9 осіб. І вони ніяк не можуть користуватися Скайпом, оскільки у них немає ні інтернету, ні тим паче комп'ютера.

Із підозрою ставляться до інтерактивного лікування й городяни. Вони вважають, що лікар повинен особисто оглянути пацієнта. Але зробити це по скайпу кваліфіковано, з їх точки зору, не представляється можливим.

Не виключено, що спілкування по скайпу буде необхідністю для українських лікарів, щоб побудувати бесіду із колегами за кордоном. До речі, американські та канадські лікарі вже кілька років лікують людей дистанційно. Так що не виключено, що і у нас у майбутньому Скайп та інші сервіси будуть намагатися підключити, щоб ця тенденція розвивалася й вдосконалювалася.

Фото

Skype (Скайп): як скачати, встановити, publy
Skype (Скайп): як скачати, встановити, publy

Skype (Скайп): як скачати, встановити, hsites.google.com
Skype (Скайп): як скачати, встановити, hsites.google.com

Skype (Скайп): як скачати, встановити, inosmi
Skype (Скайп): як скачати, встановити, inosmi

Skype (Скайп): як скачати, встановити, freeradio.com.ua
Skype (Скайп): як скачати, встановити, freeradio.com.ua

Skype (Скайп): як скачати, встановити
Skype (Скайп): як скачати, встановити

Відео