В Україні починаючи з 1 січня 2020 року пенсіонери зустрінуться з новою послугою. Тепер одержувачі пенсійних виплат зможуть дізнатися про нарахування пенсії за допомогою смс-повідомлень або електронною поштою.

Про це стало відомо завдяки повідомленням українських ЗМІ.

Пенсіонери, фото: Акценти
Пенсіонери, фото: Акценти

За інформацією журналістів, пенсіонери отримають доступ до персонального кабінету в мобільному додатку. Відомо, що мобільний додаток Пенсійного фонду України працював у тестовому режимі з вересня 2019 року. У даний момент ПФУ планує значно збільшити кількість користувачів.

українські пенсіонери
українські пенсіонери

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію В Україні вводять новий вид оренди: пощастить тим, хто винаймає житло Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

У Пенсійному фонді заявили, що зареєструватися на порталі можна онлайн. Однак, якщо відсутні електронний підпис і платіжна карта, громадянин може особисто пред'явити документи. Пенсійні фонди теж не припинять обслуговувати громадян. Передбачається, що онлайн-режим тільки спростить процес оформлення пенсії.

Відомо, що наступного року в Україні, через підвищення прожиткового мінімуму, очікується збільшення розміру мінімальної пенсії. Надбавка складе 74 грн, тому пенсіонери отримуватимуть 1638 грн. (замість 1564 грн.). Розмір максимальної ж пенсії становитиме тепер 16 380 грн. (замість 15 640 грн.). Наступний перерахунок пенсій заплановано на 1 липня, згодом – на 1 грудня 2020 року.

Нагадаємо, в Україні змінилися мінімальна пенсія і прожитковий мінімум: скільки отримаємо на руки.

Як повідомляв Знай.uа отримати водійські права тепер можна онлайн: як користуватися додатком.

Знай.uа писав, українським студентам уріжуть стипендії: міністр освіти Новосад розповіла, чого чекати в 2020 році.