Державне агентство “Укравтодор” запроваджує для водіїв новий сервіс для скарг на стан автодоріг, повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури.

Як повідомляється, для цього “Укравтодор” розпочав співпрацю з популярним навігаційним сервісом Waze. Система збиратиме від водіїв інформацію про проблему з фотографіями, коментарями та точними GPS-координатами місця проблеми. Уся інформація потраплятиме в базу даних, доступну для дорожників в режимі реального часу. Також через цю систему можна буде оперативно отримувати інформацію про обмеження руху через аварії та ожеледь.

Ремонт доріг, фото: autocentre.ua
Ремонт доріг, фото: autocentre.ua

Наразі нова система проходить випробування в двох областях — Львівській та Дніпропетровській. В подальшому її збираються розповсюдити на усю Україну.

За словами голови “Укравтодора” Олександра Кубракова, таким чином агентство зможе значно оперативніше реагувати на скарги та зосереджуватись на найбільш проблемних ділянках. Зараз в “Укравдодорі” працює аналітично-диспетчерська група, яка цілодобово приймає скарги за телефоном (044) 287-11-40.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Нагадуємо, розповсюдження електрокарів може стати причиною для скорочення великої кількості працівників автомобільної галузі.

Як повідомляв Знай.uа у мережі показали найдорожчий китайський кросовер, який отримав незвичайний дизайн і наворочену начинку всередині.

Також Знай.uа писав, що українські інженери показали дизайн дому для колонізаторів Місяця. Звичайно, підкорення супутника Землі станеться не скоро, але замислюватися про безпеку варто вже зараз.