У зв'язку із тим, що з 2023 року назву сиру "фета" мають право використовувати лише у Греції, звідки походить цей продукт, українські виробники вигадали для нього нову назву.

В Україні сир фета буде називатися набіл розсольний. Виробники змушені були зайнятися перейменуванням цього продукту і вигадали для нього нову назву. Заступниця голови громадської спілки "Вівчарство і козоводство України" Наталія Якименко прокоментувала:

Сир фета, фото: news.milkbranch
Сир фета, фото: news.milkbranch

"В Україні є давнє слово, яке рідко використовується, — набіл. Тому виробникам пропонують продавати фету як набіл розсольний"

Якименко зазначила, що тепер для донесення інформації до споживачів та ребрендингу фети потрібно буде запустити потужну рекламну кампанію.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Варто нагадати, що з 2023 року українські виробники не матимуть права називати свій продукт "фетою", оскільки в Євросоюзі ця назва захищена як географічне зазначення.

Сир фета, фото: infagro.com.ua
Сир фета, фото: infagro.com.ua

Нагадаємо, раніше Україна встановила рекорд урожаю зерна: чи подешевшають продукти на полицях

Як повідомляв портал "Знай.ua", стоматолог розповів про продукти, які викликають рак і безпліддя: ми їмо їх кожен день

Також "Знай.ua" писав про харчове отруєння: симптоми та перша допомога дорослим і дітям