На днях в ООН опублікували рейтинг, який демонструє, наскільки українці розумні та багаті. І слід зауважити, що результати досить неочікувані. Відповідна інформація з'явилася в доповіді за 2019 рік Програми розвитку ООН, пише BBC.

Яку відзначається, в загальному рейтингу людського розвитку Україна посіла 88 місце серед 189 держав і територій. Відтак, соціолог Людмила Черенько з Інституту демографії та соціальних досліджень розповіла, чому наша держава отримала саме таке місце.

Пенсіонери, фото: oblgazeta
Пенсіонери, фото: oblgazeta

За її словами, індекс має три компоненти: доходи, здоров'я та освіченість населення. Так, найгірше в державі із першим – зарплатнею, через яку країна і "провисає" в рейтингу. За статистикою 2018 року, в Україні було 24% бідного населення, а також 1,3% - вкрай бідного та 5% багатих.

Однак, на противагу йому виступає освіченість – в Україні досить велика частка людей з вищою освітою.

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа
Показати ще

"Україна завжди витягує цей індекс на досить високі позиції коштом освіти. У нас освічене населення", - каже соціолог.

Щодо третього пункту – смертність, то з цим трохи краще. Так, з кожним роком рівень смертності зменшується: у 2016 році померли 583 тис. людей, а в 2017 році - 574 тис.

Нагадуємо, що Кабінет міністрів підготував законопроект, яким пропонує радикально змінити систему штрафів за порушення Правил дорожнього руху.

Як повідомляв портал "Знай.ua", в Україні змінюють правила видачі соцдопомоги пенсіонерам: хто має право на пільги.

Також "Знай.ua" писав, що вихід українок на пенсію в 55 років: слуги народу розставили всі крапки над "і".