Регламентний комітет Верховної Ради вимагає від спікера парламенту Дмитра Разумкова скасувати виплати 81 депутату, які пропустили 30% засідань у листопаді цього року.

Так, під "санкції" можуть потрапити: заступник голови фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко, "слуги народу" Олександр Дубинський і Максим Бужанський, депутати від "Опозиційної платформи - За життя" Сергій Льовочкін та Ілля Ківа, а також депутат від "Європейської солідарності" Петро Порошенко. Ознайомитися з повним переліком прогульників можна тут.

Верховна Рада, фото: РБК-Україна
Верховна Рада, фото: РБК-Україна

За українським законодавством, нардепу щомісячно відшкодовуються витрати, пов'язані з виконанням депутатських повноважень, у розмірі місячної зарплати. Зараз у середньому, народні депутати отримують близько 30-40 тисяч гривень.

Нагадаємо, щороку українські партії проводять новорічні корпоративи. Отже, не обійшло це стороною і фракція "Слуги народу", яка планує витратити на це дійство мінімум мільйон гривень.

Популярні новини зараз
Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.uа, депутати отримали новий "кодекс етикету", ніяких телефонів: навіть маршрутники позаздрять.

Також портал Знай.uа писав, що "слуга народу" Третьякова потрапила в гучний с*кс-скандал, поки депутати сварилися через Донбас: "Ще сильніше".