Стало відомо, що продавець є найпопулярнішою робочою професією у Києві. Відповідний аналіз провели аналітики OLX Робота.

Так, найвищі зарплати пропонують у сфері транспорту і логістики, а саме 18,5 тисяч гривень.

Будівельники заробляють в середньому 18 тисяч гривень. Домашнього персоналу платять 13,6 тисячі — їх заробіток впав на 30% порівняно з першим півріччям поточного року.

Скріншоти

У Києві найменше заробляють фахівці сфери сервісу і побуту. 6 місяців тому їх зарплата становила 10 тисяч грн.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Нові суми у платіжках змусять брати мікропозики: кому підвищать тарифи аж на 80% З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються
Показати ще

Майже кожне четверте оголошення про пошук блакитних комірців довелося на сферу торгівлі. Трохи менш популярною виявилася сфера транспорту і логістики. А на третьому місці залишилися будівельники.

"Не густо" з пропозиціями в сільськогосподарській галузі —всього 1% всіх вакансій. Такий же низький попит у сфері сервісу і побуту, а також охорони (3%).

Скріншоти

Наголошується, що за 2019 рік на OLX Робота розмістили майже 3 мільйони вакансій. Найпопулярнішою серед претендентів стала транспортна галузь. На другому місці — сфера торгівлі, а потім - будівництво.

Найчастіше шукали роботу у другому півріччі продавці, потім водії, а на третьому місці кухаря.

Серед топ-50 найпопулярніших професій визначили ті, в яких пропонують найбільш високі зарплати. Очолили рейтинг представники будівельної сфери.

Скріншоти

Нагадаємо, що експерти сайту для пошуку роботи Work.ua проаналізували близько мільйона резюме жителів Києва і склали список найбільш оплачуваних професій в місті.

Як повідомляв портал Знай.ua, регламентний комітет Верховної Ради України запропонував спікеру ВР не платити зарплату народним депутатам, що прогулюють засідання.

Також портал Знай.ua писав, що на Прикарпатті до кінця року не вистачає близько 75 млн грн на зарплати медикам.