В Україні зникне шампанське. У жовтні цього року був прийнятий законопроект про вдосконалення правового захисту географічних зазначень. Документ забороняє використовувати назву "шампанське" для напоїв, вироблених не у Франції.

По всьому світу "шампанське", яке вироблено не в регіоні Шампань, називається просто ігристим вином. У нас же поки можна купити і шампанське, і ігристе вино. Технологія виробництва практично ідентична. Однак існує декілька правил, про які не слід забувати.

Новорічні прикмети: чому потрібно шампанське
Новорічні прикмети: чому потрібно шампанське

Правило 1. Купуйте тільки вино, зроблене в регіоні, де вирощено виноград. Українське вино виробляють у Південній Бессарабії, в Північному Причорномор'ї та в Закарпатті, де м'які зими і довге літо, а значить – найбільш сприятливі умови для зростання винограду.

Правило 2. По можливості вибирайте сухі (не солодкі) версії вин – недобросовісні виробники цукром часто приховують дефекти. Сухі ігристі вина позначаються на етикетках словами «brut», «extra brut», «brut nature».

Популярні новини зараз
Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Новий рік в Україні
Новий рік в Україні

Правило 3. Купуйте вино, а не пляшку! Химерно і «дорого» оформлені пляшки краще не брати. Якісні вина, як правило, продаються в стандартних пляшках із суворим оформленням.

Правило 4 (спеціально для ігристих вин). На якісному ігристе вино виробник не соромиться вказувати метод виробництва – класичний (традиційний, шампанський) або резервуарний.

До речі, з 1 січня 2020 року українському виробникові, крім напою під назвою "Шампанське", заборонено випускати продукт під назвою "Коньяк", а також сири "Фета" і "Пармезан". Виробникам доведеться придумати іншу назву для своєї продукції.

Нагадаємо, що готуючи новорічні подарунки рідним і близьким, варто врахувати, що в рік Білої Металевої Щури не всі подарунки і сувеніри принесуть щастя. Деякі з них можуть навіть стати причиною невдач і негараздів.

Як повідомляв портал Знай.ua, наприкінці року ми постійно кудись-то поспішаємо і повністю занурюємося у новорічні турботи. Однак важливо правильно провести цей рік і загадати цілі і бажання на наступний, щоб вони обов'язково збулися.