В Україні зникне шампанське. У жовтні цього року був прийнятий законопроект про вдосконалення правового захисту географічних зазначень. Документ забороняє використовувати назву "шампанське" для напоїв, вироблених не у Франції.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяПо всьому світу "шампанське", яке вироблено не в регіоні Шампань, називається просто ігристим вином. У нас же поки можна купити і шампанське, і ігристе вино. Технологія виробництва практично ідентична. Однак існує декілька правил, про які не слід забувати.
Правило 1. Купуйте тільки вино, зроблене в регіоні, де вирощено виноград. Українське вино виробляють у Південній Бессарабії, в Північному Причорномор'ї та в Закарпатті, де м'які зими і довге літо, а значить – найбільш сприятливі умови для зростання винограду.
Правило 2. По можливості вибирайте сухі (не солодкі) версії вин – недобросовісні виробники цукром часто приховують дефекти. Сухі ігристі вина позначаються на етикетках словами «brut», «extra brut», «brut nature».
Правило 3. Купуйте вино, а не пляшку! Химерно і «дорого» оформлені пляшки краще не брати. Якісні вина, як правило, продаються в стандартних пляшках із суворим оформленням.
Правило 4 (спеціально для ігристих вин). На якісному ігристе вино виробник не соромиться вказувати метод виробництва – класичний (традиційний, шампанський) або резервуарний.
До речі, з 1 січня 2020 року українському виробникові, крім напою під назвою "Шампанське", заборонено випускати продукт під назвою "Коньяк", а також сири "Фета" і "Пармезан". Виробникам доведеться придумати іншу назву для своєї продукції.
Як повідомляв портал Знай.ua, наприкінці року ми постійно кудись-то поспішаємо і повністю занурюємося у новорічні турботи. Однак важливо правильно провести цей рік і загадати цілі і бажання на наступний, щоб вони обов'язково збулися.