Високі сподівання від новорічних свят часто призводять до розчарування і подальшої депресії. Про це повідомила психолог Оксана Гомель в коментарі кореспонденту УНН.

"В основному, на великі свята у людей часто з'являються завищені очікування, які нерідко призводять до розчарування і подальшої депресії. Потреба людини у визнанні є однією з базових потреб, і свята нам або дають підтвердження того, що ми щось для когось важливий, або, навпаки, підтверджують, що ми — бідні, нещасні і нікому не потрібні", — зазначила психолог.

Новорічна ніч, фото: brovary.net.ua
Новорічна ніч, фото: brovary.net.ua

За словами психолога, бажаючим відсвяткувати Новий рік, як слід, варто самим про це подбати. Експерт рекомендує обов'язково виходити зі своїх можливостей і не вичавлюючи з себе зайве. Інакше наступного дня можна добряче пошкодувати про це, краще залишатись в зоні власного фінансового, фізичного, емоційного комфорту.

Експерт пояснила, що завищені сподівання найбільш притаманні жінкам. Саме вони можуть для новорічної ночі викладатись на всі 1000%, виходячи їз зони свого фінансового і морального комфорту. А коли у святкову ніч щось піде не за планом, бідолашні можуть навіть впасти у депресію.

Популярні новини зараз
Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого В Україні готується революція у житловій сфері Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Різдвяний стіл складається з 12 страв, за числом апостолів
Різдвяний стіл складається з 12 страв, за числом апостолів

Як підкреслила О. Гомель, готуючись до свят, потрібно залишатися в зоні комфорту або виходити з неї в розумних межах, хоча в свята є велика спокуса вийти з цієї зони.

"Не побиватися на кухні, щоб потім наїстися і набрати зайві кілограми, а коштує гроші і сили витратити на те, щоб сходити під ялинку або зробити щось загальне для дому, якщо ми говоримо про сім'ю. Новий рік та Різдво - свята сімейні і ритуал підготовки до них - це справа сімейна", - підсумувала психолог.

Нагадаємо, що готуючи новорічні подарунки рідним і близьким, варто врахувати, що в рік Білої Металевої Щури не всі подарунки і сувеніри принесуть щастя. Деякі з них можуть навіть стати причиною невдач і негараздів.

Як повідомляв портал Знай.ua, наприкінці року ми постійно кудись-то поспішаємо і повністю занурюємося у новорічні турботи. Однак важливо правильно провести цей рік і загадати цілі і бажання на наступний, щоб вони обов'язково збулися.