В Україні стартував другий етап пробного перепису населення. Про це повідомили у прес-службі Державної служби статистики України.

Пробний перепис проводять в очікуванні офіційного перепису населення, який планують провести у 2020 році.

Як відомо, пробний перепис проводять у частині Оболонського району Києва та Пісківської ОТГ Бородянського району Київської області. До 23 грудня включно триватиме пробний перепис.

Біля під'їздів розміщено інформацію про те, що мешканці будинку беруть участь у пробному переписі. У поштових скриньках мешканців мають бути поштові листівки з необхідною інформацією щодо перепису.

Українці, які беруть участь у пробних етапах перепису, повинні знати, як ідентифікувати переписувачів. Вони повинні мати відповідне посвідчення з голограмою, планшет, жилет з логотипом перепису на грудях та спині, а на вимогу мешканців, що беруть участь у переписі, зобов’язані пред'явити паспорт.

в черзі на маршрутку
в черзі на маршрутку

"Документального підтвердження відповідей на питання переписувачів не вимагається. Інформація від мешканців - конфіденційна і захищена законом, надані дані не підлягають поширенню і використовуються лише для статистичних цілей", - повідомили у Держслужбі.

Нагадаємо, перепис населення: українців почали перераховувати, як проходить пробний етап.

Як повідомляв Знай.uа, українцям запропонували альтернативу перепису населення: можна заощадити мільярди.

Знай.uа писав, держава в смартфоні: українцям більше не доведеться стояти в чергах до нотаріусів, що готує новий закон.