Згідно з пенсійною реформою пенсії в Україні вже у 2021-му році зможуть отримати за віком тільки ті жінки, які досягли шістдесятирічного віку. Поступовий перехід з 55 до 60 років почався у 2011-му році.

Нещодавно Комітетом Ради з питань соцполітики та захисту прав ветеранів було рекомендовано відхилити можливість виходу на заслужений відпочинок жінкам з 55 років при наявності страхового стажу 30 років. Причину, чому таке посилення вимог до пенсійного віку в Україні торкнулося тільки жінок, пояснила заступник голови правління ПФУ Ірина Ковпашко.

Пенсіонери, novemisto.info
Пенсіонери, novemisto.info

Ірина Ковпашко пояснила, що таке рішення було обумовлено необхідністю забезпечення в Україні гендерної рівності. Оскільки при виході на пенсію у 55 років, жінки в результаті мали менший стаж і це позначалося на розмірі їхніх пенсійних виплат. Саме такою в певній мірі жорсткою реформою держава, намагається забезпечити жінкам вищі пенсії.

Варто нагадати, хто в Україні може вийти на пенсію достроково. Серед них: ті, що працюють у шкідливих і важких умовах; жінки, які народили п'ять і більше дітей і виховали їх як мінімум до шестирічного віку; жінки, які народили та виховали дітей з інвалідністю; військовослужбовці — учасники бойових дій. Для таких категорій мінімальний пенсійний вік становитиме 50 років.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Пенсіонери, фото: oblgazeta
Пенсіонери, фото: oblgazeta

Нагадаємо, раніше писали, хто може отримати виплати раніше за всіх - на пенсію у 50

Як повідомляв портал "Знай.ua", виплати переселенцям з Донбасу у 2020 році: хто зможе розраховувати на надбавку

Також "Знай.ua" писав, що українцям готують пенсійні сюрпризи після Нового року: хто зможе скоро піти на заслужений відпочинок